cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

Busquets lamenta la retenció del vaixell Open Arms i censura que els estats no facilitin l'acollida de refugiats

La vicepresidenta del Govern Bel Busquets, ha lamentat aquest dimecres la retenció a Itàlia del veler de salvament humanitari de Proactiva Open Arms i ha criticat que la resposta dels diversos estats de la Unió Europea (UE) «no ha facilitat l'acollida dels refugiats que estan fugint d'una guerra». «Estam obligats acollir-los, estam parlant d'éssers humans», ha remarcat.

Busquets s'ha manifestat així amb motiu de la seva visita al Parlament Europeu de Brussel·les per un acte de reconeixement a les iniciatives ciutadanes i institucionals que es duen a terme en el Mediterrani i especialment a les Balears en suport a les persones refugiades.

Així, Busquets ha recordat que les Balears han convertit l'alberg juvenil de l'Arenal en un centre d'acollida de persones refugiades i que «de les 320 persones refugiades» que es va determinar que podien acollir les Balears, de moment, «han passat 150 per l'alberg». «Després d'aquesta primera fase, s'està produint un seguiment dels casos i se'ls ha proporcionat una llar», ha explicat la vicepresidenta.

L'acte ha estat organitzat pel Centre Balears Europa amb motiu de la celebració del Dia de les Balears a la capital europea i ha estat la primera activitat de la jornada del Govern balear a Brussel·les. Durant la seva intervenció, Busquets ha volgut reconèixer la tasca realitzada per la societat civil balear en l'assistència i l'acollida de refugiats. Així, ha assenyalat que totes les iniciatives ciutadanes són «la demostració que el poble europeu no pot ni vol assistir impassible al drama dels refugiats».

En aquest sentit, Busquets ha recordat que «si Europa té la vocació de pionera en la lluita per la democràcia i els drets humans, els seus estats membres han de donar respostes coherents». En l'acte, també han estat presents la directora gerent del Centri Balears Europa, Rosa María Cañameras, el director general de Cooperació de la Conselleria de Serveis Socials, Antoni Servera, o el vicepresident del Consell i vicepresident del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Jesús Jurado.

Així mateix, al debat s'ha criticat la retenció del vaixell de Proactiva Open Arms, que va visitar els ports balears fa unes setmanes, i s'ha conclòs que els estats de la Unió no han complert amb els compromisos adquirits davant la crisi migratòria del Mediterrani, on arriben refugiats de conflictes, com el de Síria, Afganistan o Ucraïna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.