cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Terraferida vol la clausura dels camps de golf que reguen amb aigua potable

Segons Terraferida alguns dels camps investigats i amb expedients oberts són: Son Gual (a la imatge), Andratx, Vall d'or i Son Termens. | Terraferida

Terraferida ha demanat aquest dissabte al Govern Armengol «que es clausurin els camps de golf que reguen amb aigua potable i no rebin ni euro públic més».

Segons ha recordat l'entitat, aquests dies «s'està destapant» que gairebé 1 terç dels camps de golf de Mallorca, són investigats pel Govern per regar amb aigua potable. «Aquesta pràctica, prohibida per la llei fa dècades, obliga aquestes instal·lacions a regar amb aigua depurada. El reg de camps de golf amb aigua potable s'ha denunciat des de fa molts d'anys per les associacions ecologistes, particulars i els mateixos Agents de Medi Ambient, però fins ara no s'ha tancat mai cap camp i sols s'ha multat al d'Andratx (2016)», ha recordat.

Segons ha explicat Terraferida, un informe de CCOO elaborat per Agents de Medi Ambient i que denuncia «retards injustificables» en la tramitació dels expedients referents als camps de golf, «alguns dels camps investigats i amb expedients oberts són: Son Gual (Palma), Andratx, Vall d'or (Felanitx) i Son Termens (Bunyola)».

Per posar un exemple, Terraferida assegura que en el cas de Son Termens, «la investigació es remunta anys enrera». «Després de les inspeccions es va obrir expedient, imposant mesures cautelars consistents en col·locació de comptadors volumètrics a diferents punts. Tot i que aquesta investigació va començar fa anys, la Fira Internacional del Golf celebrada a Mallorca del 15 al 17 de novembre de 2016, es va celebrar a Son Termens. Cal recordar que aquesta fira es va celebrar gràcies a les aportacions de 860.000 euros públics provinents de la Conselleria de Turisme (360.000), el Consell de Mallorca (200.000) i Turespaña (300.000). La iniciativa privada sols hi va aportar 63.000 euros», ha explicat l'entitat.

Limitar els doblers públics

Segons Terraferida, «no és acceptable que unes instal·lacions investigades fa anys, amb expedient obert i amb mesures cautelars en vigor, pugui acollir un esdeveniment sostingut amb una quantitat tan important de doblers públics».«A això cal afegir que els camps de golf reben promoció pública del Govern a través de fires turístiques i altres fórmules de promoció del golf», ha afegit l'entitat.

Així, Terraferida que també ha recordat que Mallorca «viu una greu crisi hídrica bona part de l'any», ha sol·licitat a la Conselleria de Medi Ambient que resolgui el «més ràpidament possible els expedients per extracció il·legal d'aigua, clausuri els camps de golf que hi reguen i no destini ni un euro públic més a la promoció d'una activitat privada que està sobre sospita permanentment per greus il·legalitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JOAN, fa mes de 6 anys

Sembla mentida que encara s'hagi de manar-ho, i no sigui una iniciativa dels governants.

Valoració:1menosmas
Per Porcs!, fa mes de 6 anys

I llavors duran barcos de fora que pagarem entre tots?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente