muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Armengol crida a sumar-se a «un impuls final per aconseguir que l’Estat compensi els desavantatges de la insularitat»

144741

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha recordat en el seu discurs de l’acte de lliurament de les Medalles d’Or i dels Premis Ramon Llull que la proposta de Règim Especial de Balears (REB) que s’està negociant amb el Govern espanyol no només ha aconseguit un consens polític, sinó que està avalada per tota la societat. A la seva intervenció a l’acte institucional del Dia de les Illes Balears, Armengol també ha instat el conjunt de la ciutadania a fer un darrer esforç perquè l’Estat compleixi amb la reclamació d’un nou REB.

La cap de l’executiu de les Illes ha apuntat al diàleg com una de les fonts de les quals «emana un dels majors consensos que hem assolit: la reivindicació amb una sola veu del finançament i del Règim Fiscal Especial que els nostres ciutadans mereixen». La presidenta ha agraït l’altura de mires demostrada per aconseguir aquest gran consens polític i social i, al mateix temps, ha demanat un esforç més: «sumem-nos en un impuls final per aconseguir que l’Estat compensi realment els desavantatges de la insularitat. Mantinguem l’esperit que ens ha unit, aparquem els interessos individuals i caminem al mateix pas cap a un horitzó que garanteixi als nostres ciutadans i a les nostres empreses els mateixos drets i oportunitats que als de la resta de l’Estat».

A la seva intervenció, Armengol ha conclòs que «sabem quines illes volem. Sabem quines illes ens mereixem. I, sobretot, sabem que, junts, les aconseguirem».

El discurs a l’acte d’entrega de les màximes distincions de la comunitat autònoma ha servit per recordar que «som una economia oberta i pròspera que camina cap a la modernitat amb les millors xifres de creació d’ocupació i que té al davant el desafiament d’aconseguir que la riquesa que generam arribi a tothom». Per a la presidenta, aquest èxit l’estam aconseguint «gràcies al compromís d’empresaris i treballadors que demostren ser capaços de negociar apujades salarials mai vistes en aquesta terra». «En aquestes Illes Balears del futur ja hi ha un present de qualitat d’un turisme que sap que més no vol dir millor», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.