algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Dia de les Illes Balears 2018 destacarà els «vincles comuns» entre les illes

oznor

El director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern, Josep Claverol, i el director general de Comunicació, Álvaro Gil, han presentat aquest dijous el programa d’activitats organitzades amb motiu del Dia de les Illes Balears, que es commemora l’1 de març.

El programa continua amb la línia iniciada durant aquesta legislatura «per assolir el repte d’arribar a tot el territori impulsant els vincles comuns que cohesionen la comunitat autònoma». En aquest sentit, el Govern vol destacar com una de les principals novetats el llançament d’una campanya de sensibilització amb motiu de la diada, que demostra, segons Gil, «que la cohesió no es diu, la feim cada dia entre tots».

La campanya, que es difondrà per xarxes, mitjans i cinemes, mostra les relacions sentimentals entre persones de les diferents illes i «la seva consciència de pertànyer al mateix territori, malgrat els quilòmetres de mar que els separen».

Per la seva part, Josep Claverol ha informat que el dia 1 de març tendrà lloc un concert simultani a tot l’arxipèlag amb un intercanvi entre grups de les quatre illes, «amb l’objectiu de promoure la cohesió ciutadana, els lligams i les arrels comunes, al mateix temps que mostram la diversitat, la pluralitat i la riquesa de totes les illes».

Claverol ha volgut destacar: «Enguany comptarem amb activitats que fomentaran la inclusió i la perspectiva de gènere, a més de procurar donar oportunitats a joves professionals». Durant la diada se celebraran tallers i activitats relacionades amb el futbol i la visibilització de l’esport femení. En aquest sentit, l’IBDona desenvoluparà activitats de difusió del Pacte contra les violències masclistes.

En aquesta edició, el Govern ha impulsat la participació de nombroses institucions, entitats, associacions i federacions que han propiciat que es puguin celebrar un total de 300 activitats, de les quals devers 50 tendran lloc a la part forana de Mallorca, devers 25 a Menorca, 30 a Eivissa i 10 a Formentera.

L’acte institucional del Dia de les Illes Balears, amb el lliurament de les medalles d’or de la Comunitat Autònoma i els premis Ramon Llull 2018 per la presidenta del Govern, tendrà lloc el pròxim dimecres, dia 28 de febrer, al Palau de Congressos, a partir de les 20 hores.

Per altra banda, els actes d’aquesta edició de la diada es duran a terme entre el 28 de febrer i el 4 de març, i la inauguració del Mercat, amb la presència de les autoritats, serà el dia 28, a les 12 hores, al passeig de Sagrera de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.