algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

Les aportacions econòmiques a investigació podran beneficiar-se d'una deducció de fins a 6.000 euros

Les persones físiques que facin una aportació econòmica a un organisme públic de recerca o a un projecte concret de recerca a les Balears es podran beneficiar d'una deducció del 25 per cent de l'import, que es retornarà a la declaració de la renda amb un màxim de 6.000 euros.

Es tracta d'una de les deduccions aprovades pel Govern per afavorir la inversió en ciència i empreses innovadores, i que ha presentat aquest dimecres la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, en una sessió informativa dirigida a empreses.

Els nous incentius s'afegeixen als ja existents (incrementant els límits de 600 euros a 6.000 i 12.000 euros); per a empreses de recent creació (35 per cent de deducció fins a 6.000 euros); per a empreses derivades d'un organisme públic de recerca (deducció del 50 per cent fins a 12.000 euros); i incorporació de les deduccions en capitalitzacions aplicables per a inversions fetes en empreses innovadores de Balears (amb el segell d'empresa innovadora atorgat pel Ministeri espanyol d'Economia) amb els mateixos límits de les empreses de recent creació.

Busquets ha destacat que el Govern ha apostat per la innovació i recerca amb un pressupost total de 21 milions d'euros, si actualment la inversió en recerca per part de les empreses suposa només el 20 per cent el total, «molt enfora encara de la mitjana estatal que s'ha marcat el Govern com a objectiu». En aquesta línia, confien que la inversió millori amb aquests nous incentius fiscals, aprovats en la Llei de Pressupostos del 2018.

Ajudes a I+D+I
D'altra banda, Busquets també ha presentat les convocatòries d'ajudes a I+D+I les Balears aquest 2018. La vicepresidenta ha destacat que s'ha multiplicat per quatre el pressupost dedicat a recerca i innovació des del 2014, fins als 8,3 milions previstos per aquest 2018.

El Govern ha reforçat accions encaminades d'una banda a la formació de personal investigador amb ajudes a la formació de personal i a la mobilitat; i d'altra banda a la incorporació a les empreses tant de personal investigador com de tècnics de suport. Així, les convocatòries destinades a formació i incorporació de personal investigador s'han incrementat amb 430.000 euros/anuals.

Paral·lelament, s'ha presentat una altra línia d'impuls per a la consolidació de base científica a partir de dos programes: un de dinamització dels recursos i un altre per a infraestructures i equipament cientificotècnic. Finalment, eguany també s'inclouen línies d'impuls per a la valorització tecnològica, amb les quals es pretén continuar treballant per potenciar la col·laboració entre els centres de recerca i el món empresarial. Dins d'aquesta línia d'actuació s'han recuperat actuacions orientades tant a empreses com a clústers.

El director general d'Innovació i Recerca, Josep Lluís Pons també ha donat a conèixer un mapa de convocatòries amb les ajudes previstes per aquest 2018 dirigides tant a pimes, organismes públics de recerca i associacions d'empreses innovadores, amb vuit convocatòries diferents de subvencions dirigides tant a projectes de l'àmbit de la recerca com a projectes relacionats amb la innovació empresarial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.