lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

Mateu assegura que l'OCB «no permetrà cap retrocés en matèria de drets lingüístics»

143557

L’Obra Cultural Balear s'ha mostrat «preocupada» aquest divendres «per la desatenció dels drets lingüístics en l’àmbit sanitari» i també ha volgut mostrar suport a la jutgessa que s’exposa a un expedient disciplinari per redactar una sentència en català.

Davant les constants notícies sobre l’aplicació o no del decret de català a la sanitat, l’OCB vol tornar a deixar palès que «no es pot conculcar cap dret del pacient, entre ells, el dret de poder-se expressar en català, llengua pròpia d’aquest país».

Jaume Mateu ha afirmat que l’Obra Cultural no permetrà «cap retrocés en matèria de drets lingüístics i menys si venen de part de l’administració». En aquest mateix sentit, Mateu, ha aprofitat per mostrar públicament el suport de l’entitat a la jutgessa que pot ser expedientada per redactar una sentència en català i fa palès l’alarmant situació del català en el món de la justícia.

Per a l’Obra Cultural, aquests dos fets són «extremadament preocupants» i mostren «la delicada situació de la nostra llengua a les Illes Balears».

Finalment, pel que fa a la restricció del català en l’àmbit sanitari, l’OCB no descarta cap mesura, «fins i tot la mobilització de la societat civil. En matèria de drets lingüístics, l’entitat no permetrà ni un pas enrere».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manoletin, fa mes de 6 anys

Lo que para unos son derechos para otros se trata de una imposición .

Valoració:0menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 6 anys

No ens podem permetre de fer cap més pas enrere. Però no tenim estat propi...És més, en tenim dos decididament en contra.

Valoració:-2menosmas
Per p, fa mes de 6 anys

per fer cap pàs enrera,suposaría que n,hem fet endavant,i la nostra llengua,continúa marginada a la majoría d,ambits.
L,ESPANYOL I L,ANGLÈS,com a mèrits,FORA POR.

Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 6 anys

Quan en Jaume Bonet i en Tomeu Amengual, membres de l'associacó Jubilats per Mallorca, feren vaga de fam contra el decret d'en Bauzá que modificava que el català passàs a ser un mèrit en lloc de requisite a l'administració pública del nostre país, la Sra. Francina Armengol va venir a Can Alcover a donar-lis suport. Ho dic perquè jo hi era el dia que va venir.
Calla!!. Ara record que aleshores feia part de l'oposició.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente