algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Millora la mobilitat i la seguretat a les Fonts Ufanes amb un nou protocol

El monument natural de les Fonts Ufanes, a la finca Gabellí Petit de Campanet, disposa d’un nou protocol d’actuació que millora tant la mobilitat al poble com la seguretat dels visitants, els quals arribaren a 4.000 en tres dies en la darrera surgència de les Fonts, que començà el passat diumenge. La coordinació d’aquest protocol és a càrrec de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), que gestiona la finca des del passat mes de novembre.
 
Aquest nou protocol té un funcionament similar a les tasques de coordinació i actuacions de les emergències. Els objectius del protocol, com ha explicat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, a l’Ajuntament de Campanet, són protegir les Fonts, que les visites siguin més ordenades i segures, i reduir l’impacte tant per a l’entorn com per als habitants de Campanet, que es veu col·lapsat quan brollen les Fonts.
 
Dues persones treballen permanentment a la finca i quan s’activa el protocol es posen a disposició de la finca les brigades, els tècnics i altres mitjans de l’IBANAT, com ara autobombes. Fins a nou treballadors de l’IBANAT es coordinaran per guiar els visitants i vetllar per la seva seguretat i es coordinaran alhora amb el servei d’emergències 112, així com la Guàrdia Civil i la Policia Local de Campanet.
 
Fins ara, l’ens encarregat de gestionar les Fonts Ufanes era l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental (ABAQUA), que el passat mes de novembre va aprovar el conveni de quatre anys prorrogable amb l’IBANAT perquè aquest s’encarregàs de la gestió forestal, agrícola i d’ús públic de la finca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.