nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La UOB reclama la recuperació de les «llicències per estudi»

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, reclama a la Conselleria d'Educació que recuperi les llicències per estudi, que es van deixar de concedir l'any 2012 amb l'arribada de les retallades pressupostàries.

Les llicències s'adjudiquen per concurs públic i propicien la formació del professorat com un objectiu prioritari de la política educativa, com a factor de millora de la qualitat educativa i com un element indispensable per al desenvolupament personal i professional del professorat, segons s'indica a les convocatòries.

A títol d'exemple el 2011 es convocaren 28 llicències retribuïdes per a estudis universitaris, estudis d’anglès de l’EOI i treballs de recerca o projectes de cooperació educativa a l’estranger relacionats amb el lloc de treball, i 12 no retribuïdes per a estudis universitaris i treballs de recerca no necessàriament relacionats amb el lloc de treball.

«Actualment la Conselleria només concedeix dos tipus de llicències als docents que ens volem formar en horari laboral: per assistir a cursos de formació, sempre que el centre pugui assumir amb els recursos propis l’absència del funcionari docent, i per a assumptes propis, sense retribució i de tres mesos com a màxim cada dos anys. Si volem cursar estudis universitaris no ens queda més remei que demanar una excedència», han explicat.

Des de la UOB demanen la recuperació de la convocatòria de llicències per estudi a partir d'enguany i amb un nombre suficient per als possibles sol·licitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.