algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
22°

El Consell Social de la Llengua Catalana constitueix les ponències de joventut i diversitat lingüística

Aquesta setmana es constitueixen les dues ponències que el Ple del Consell Social de la Llengua Catalana, en la darrera sessió de dia 5 d’octubre, va autoritzar de tirar endavant. Es tracta de la Ponència Sectorial de Joventut, que s'ha reunit per primera vegada aquest dimarts 9 de gener, i de la Ponència Sectorial de Diversitat Lingüística i Cohesió Social, que ho farà aquest dijous 11 de gener. Ambdues ponències es reuneixen a la seu de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Les ponències són instruments de treball del Consell Social i estan integrades per un mínim de tres membres del Consell Social de la Llengua Catalana. Les persones que en formen part ho fan a títol personal, com a experts o especialistes en la matèria a tractar, i no com a representants de cap institució.

L’encàrrec que té la Ponència Sectorial de Joventut és estudiar estratègies de promoció de l’ús social de la llengua catalana en àmbits no formals, amb especial atenció a les xarxes socials

La Ponència Sectorial de Joventut està integrada per Maria Isabel Cerdó Capellà, que la presideix, i els vocals són: Martí Moreno Julià (Joves de Mallorca per la Llengua), Marta Serra Roca (Federació d’Escoltisme i Guiatge), Maria Isabel Servera Matamalas (glosadora i mestra), Assumpta Mas Liñares (tècnica a l’Observatori de la Joventut d’Ib Jove), Belén Cardona Roselló (tècnica de joventut del Departament de Joventut del Consell Insular d’Eivissa) i Francesc Felipe (expert en xarxes i videojocs). Estan pendents de nomenament un representant de Menorca i un representant del món de l’esport.

Pel que fa a la Ponència Sectorial de Diversitat Lingüística i Cohesió Social, que es reunirà per primera vegada el dijous 11 de gener, l’encàrrec que té és elaborar una proposta de polítiques lingüístiques de cohesió social, que es dissenyarien específicament per a cada illa, atenent els resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics a les Illes Balears 2014.

En aquest cas, la ponència està formada per Isidor Marí Mayans com a president, mentre que els vocals són: Maria Antònia Ramis Sastre (especialista en dinamització lingüística del Consell de Mallorca), Jenina Mitjana Riera (tècnica de mediació de l’Ajuntament de Maó), Marina Cabrer Bonnín (tècnica d’igualtat de l’Ajuntament de Palma), Montserrat Montés Montés (vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Eivissencs), Mahecor Mbengue, Maria Vicenta Mengual Lull (regidora de l’Ajuntament d’Eivissa) i Jaume Mateu Martí (president de l’Obra Cultura Balear i vicepresident del Consell Social de la Llengua Catalana).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.