algo de nubes
  • Màx: 19.78°
  • Mín: 12.82°
19°

Les Feministes Encausades celebren que no es pogués aprovar la reforma de l'avortament

Després de més d'un any des de la sentència condemnatòria per a les Feministes Encausades, i la presentació del recurs al Tribunal Suprem, s'ha confirmat la condemna a un any de presó per a cada una de les feministes per un delicte contra la llibertat religiosa.

Cal recordar que el grup d'activistes entraren a l'església de Sant Miquel de Palma el febrer de 2014 per defensar un avortament lliure i gratuït. El context era una ofensiva conservadora per part de la jerarquia catòlica i el Partit Popular contra els drets reproductius de les dones. Des del grup de suport a les feministes han destacat que l'acció trobà una resposta en forma de denúncia interposada pel Bisbat de Mallorca, davant la qual «la policia espanyola posà en marxa els seus mecanismes repressius».

Així, han explicat que les detencions de les militants feministes, totes elles membres d'Arran, «evidencià l'existència de fitxers polítics en mans de la Brigada d'Informació. La forma escalonada de les detencions cercava un efecte atemoridor». De manera que, segons han denunciat, «una vegada més, els aparells de l'Estat es posaven al servei de la ideologia masclista i catòlica que ell mateix promou, sense respecte a les llibertats individuals i col·lectives de les persones».

Igualment, les Feministes Encausades s'han mantengut fermes al llarg de tot el procés i no han mostrat el penediment que «tant desitjava» el Bisbat. Tampoc no han dubtat en reconèixer la seva acció i els motius polítics que la motivaren perquè afirmen que aquesta «ha aconseguit demostrar la profunda connivència entre administració i església, en un estat suposadament aconfessional».

En aquest sentit han afegit que arran d'aquesta sentència, una vegada més, les dones exposades de forma pública per la seva lluita política, sigui a les institucions o al carrer, com és el cas de les Feministes Encausades, han estat jutjades des de l'anonimat i impunitat de les xarxes socials i plataformes digitals per la seva aparença física i no pel seu compromís polític. «Amb això es torna a fer palesa la necessitat i importància de continuar amb la lluita feminista en un context on es qüestiona contínuament tot allò que envolta les dones», han recalcat.

Finalment des d'Alerta Solidària i el Grup de Suport a les Feministes Encausades, han agraït aquest dijous en roda de premsa tota la solidaritat rebuda, especialment per part del Moviment Feminista d'arreu, però també la solidaritat arribada des de tots els racons de la societat mallorquina, sovint passant per sobre de distàncies ideològiques.

«No ens han pogut aturar. No han pogut aturar la solidaritat cap a nosaltres. No van poder aprovar la seva contrareforma del dret a l'avortament. Seguirem vives, organitzades, i lluitant», han sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 6 anys

Realment l'argument de per exercir la meva llibertat he de menyoprear la llibertat de un altre es surrealista.

De tot aixo , i davant l'us abusiu de l'article de la paraula feminista me pareix denigrant per exemple cap a la meva mare que a ella, amant dels seus fills i dels sues i igualment estimda per tots quests, no se la consideri "feminista" perque no surt amb una pancarta al carrer ni es manifesta.

"Feminisme" hauria de ser "llibertat" i pareix que feminisme nomes es per els que pensen de una manera.

Valoració:1menosmas
Per Per un oic, que hi hagui igualtat, fa mes de 6 anys

Si han condemnat a un any de presó a unes persones, només per haver entrat díns una església protestant per la Llei de l'Avortament, també s'ha de condemnar igualment a un any de presó al home d'extrema dreta, que va entrar a La Seu en hora de Missa, cridant com un possés " Jaime Primero no era catalán".

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente