nubes dispersas
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
33°

Nous projectes per millorar la gestió de les finques públiques, els refugis i la Dragonera

Durant nou mesos cinc persones han estat treballant en diferents projectes al Departament de Medi Ambient en l’àmbit del programa SOIB-Joves qualificats 2016, que compte amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE).

Aquest programa té com a principal objectiu la contractació de persones joves desocupades majors d’entre 18 i 30 anys, inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb formació acadèmica o professional de grau superior acreditada, sense o poca experiència laboral prèvia en la seva formació, per executar obres o serveis d'interès general i social en el marc de la col·laboració amb els ens locals, com també amb les entitats que en depenen o que hi estan vinculades.

Per una banda, el geògraf Esteve Palou ha estat elaborant el projecte de revisió i actualització dels Plans de gestió de les Finques Públiques del Consell de Mallorca, que permetrà un major coneixement dels ecosistemes i valors d’aquests espais i detectar els principals riscos i amenaces. De fet, aquests documents són claus per a una bona gestió de les finques públiques.

Per altra banda, el biòleg, Miquel Ensenyat, ha treballat en el projecte d’avaluació de l’impacte antròpic dels visitants al Parc Natural de la Dragonera. Al llarg de tota la temporada turística, Ensenyat ha analitzat els possibles impactes, valorant i quantificant el nombre de visitants, les zones que visiten, les activitats que desenvolupen. Tota aquesta informació serà bàsica a l’hora de redactar el Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) de la Dragonera, que ara mateix es troba en procés de redacció.

També cal destacar els projectes de millora de l'eficiència energètica dels refugis del Consell de Mallorca: Son Amer, Muleta i Tossals Verds, elaborats per l’enginyer industrial, Albert Gutiérrez. Els tres projectes estan enfocats a la millora de l'eficiència energètica dels tres refugis gestionats directament per la institució insular, analitzant les instal·lacions, proposant millores, canvis i substitucions. A més, s’han redactat en forma de projecte d'execució de tal forma que es pugui contractar fàcilment.

Finalment, Adriana Juan de Sentmenat, diplomada en magisteri d’educació infantil, ha estat treballant durant mesos per tal d’adaptar el programa d’educació ambiental que es duu a terme des del Departament de Medi Ambient als alumnes d’infantil.

Així mateix, Yadira Escribano, graduada en administració d’empreses que s’ha dedicat a la gestió administrativa dels projectes, el que ha permès agilitzar tots els tràmits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.