algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Patricia Gómez: «Aquesta mesura garanteix el dret a ser atès en qualsevol de les dues llengües»

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assenyalat aquest dimarts que el decret sobre el requisit de català per accedir a places en el Servei de Salut de les Balears (IbSalut) «assegura l'assistència sanitària» i ha acusat al PP de fer «demagògia».

Així s'ha expressat la consellera en resposta a una pregunta parlamentària del PP durant el ple del Parlament. A més, davant una pregunta de la diputada de Ciudadanos, Olga Ballester, la consellera ha defensat que «s'han fet modificacions» en la primera proposta de decret que es va lliurar als sindicats pel que ha negat que el Govern «no hagi mogut una coma» de l'esborrany o que no hagi consensuat les seves decisions.

La consellera ha mantengut que els canvis en el decret responen «a l'interès general» perquè amb aquesta mesura «es vol garantir el dret a ser atès en qualsevol de les dues llengües oficials». Així mateix, Gómez ha defensat que «s'assegura l'assistència sanitària» perquè «es preveuen excepcions» quan hi hagi més places que candidats, per la qual cosa ha acusat al PP de fer «pura demagògia».

D'altra banda, la consellera ha apuntat que en la reunió de la mesa sectorial de novembre dos dels sindicats s’absteniren, així que, «no hi ha una oposició al cent per cent dels representants dels treballadors». Finalment, ha destacat que el nivell exigit als sanitaris és inferior a la resta de l'administració pública, ja que «es pretén que tenguin uns coneixements bàsics», per la qual cosa «s'han posat molts mitjans per al seu aprenentatge».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.