algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El Consell aprova els pressupostos «més socials» de la història de la institució

El ple del Consell ha aprovat inicialment els Pressupostos per al 2018, que ascendiran als 453,1 milions d'euros, un 12,6 per cent més que el de 2017. Durant el debat en sessió extraordinària, el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha explicat que els ingressos es milloren en 62 milions d'euros, dels quals 18 provenen del traspàs de la gestió de centres per persones dependents.

Bonet ha ressaltat que dels nous recursos, el 54 per cent es destinen al benestar social. «Aportam 190 milions d'euros a l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) i tornam a tenir el pressupost més ambiciós mai destinat a les polítiques socials», ha defensat. «És un pressupost que prioritza la inversió, que augmenta un 22 per cent, fins als 19 milions», ha explicat el conseller insular, qui ha sostengut que l'equip de govern és «un suport fiable i permanent dels ajuntaments».

Igualment, Bonet ha destacat que s'hagi aconseguit reduir un 66 per cent els doblers que es destinarà a pagar als bancs, «recuperant 12 milions d'euros per dedicar-los a polítiques de repercussió social per als mallorquins».

«Més autonomia»

El PSIB ha considerat que amb el pressupost pel 2018 el Consell «agafa pes polític per tenir més autonomia i afrontar els problemes socials». Així ho ha assegurat el portaveu socialista en la institució insular, Miquel Àngel Coll, qui ha destacat que per primera vegada «es disposarà de més recursos que el propi Govern per atendre a les necessitats dels quals més ho necessiten».

L'augment pressupostari ha indicat, servirà «per a la construcció de dues residències de gent gran, la reforma d'altres centres, millorar l'atenció assistencial o per concretar 441 noves places de discapacitat intel·lectual, 25 per discapacitat auditiva, 80 per discapacitat física i 65 per salut mental». El portaveu socialista també ha fet èmfasi en la part municipalista del pressupost, amb 33,5 milions d'euros per als ajuntaments «que serviran per a la millora d'instal·lacions esportives, inversions i ajudes».

D'altra banda, el Grup Socialista ha lamentat que se segueixi «sense notícies» dels 100 milions d'euros que el Ministeri espanyol de Foment deu a la comunitat a càrrec del conveni de carreteres, «mentre Canàries cobra religiosament, els doblers de Mallorca ni tan sols estan pressupostats».

En l’àmbit de la sobirania, agrupa diferents projectes, entre els quals destaquen el nou impuls a la llengua catalana. «La posada en marxa de bellnou de la Direcció Insular de política lingüística o la campanya de retolació en català, són una clara mostra de la feina que es fa en aquest àmbit», ha explicat la consellera, Mercè Bujosa, que també ha dit que aquests comptes aprovats «tenen un marcat accent municipalista, ja que es planteja una pujada de les ajudes pels pobles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.