algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

La FELIB i la UIB facilitaran la inserció laboral de 5400 joves universitaris

Durant el curs 2016/2017 hi va haver 5383 (2124 homes i 3259 dones) demandants d’ocupació inscrits en el Departament d’Orientació i Inserció Professional (DOIP) de la UIB. Ara l’oferta perquè els estudiants que així ho demanen puguin realitzar pràctiques a una empresa s’amplia gràcies a la possibilitat de fer convenis amb els ajuntaments.

La FELIB en col·laboració amb la UIB i la Fundació Universitat-Empresa han explicat als ajuntaments i les empreses municipals com poden oferir ocupació, en qualitat de pràctiques, a alumnes universitaris donant un impuls a la inserció laboral dels joves. «Les pràctiques externes són importants tant pels alumnes com per la captació de talent per part de les empreses. Involucram als municipis i al final hi guanyam tots, ha explicat la secretària general de la FELIB», Neus Serra. «Connectam ofertes amb oportunitats».

Entre un 40 % i un 50 % dels estudiants que fan pràctiques són renovats o contractats a l’empresa. Durant el curs passat, segons explica el DOIP es varen signar 853 estudiants de la UIB de tercer i quart grau i de posgrau varen realitzar pràctiques a empreses o entitats col·laboradores. Una oferta que ara s’ampliarà amb la incorporació dels ajuntamenys o empreses municipals que així ho sol·licitin.

A la jornada hi han assistit representants d’Algaida, Esporles, Sóller, Manacor, Sant Llorenç des Cardassar, Capdepera, Mancomunitat Raiguer, Migjorn i Tramuntana; Lloseta, Binissalem, Alcúdia, Marratxí, Felanitx, Llucmajor, Porreres, Estellencs, Alaró, Inca, Banyalbufar, Santa Eulària, Maó, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.