nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Les Balears disposaran de tres reserves marines més

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha presidit aquest divendres el 32 Consell Pesquer de les Balears. | CAIB

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha presidit aquest divendres el 32è Consell Pesquer de les Balears, òrgan col·legiat de caràcter consultiu. El conseller ha informat de la creació de tres noves reserves marines de les Illes gràcies als fons de l'impost de turisme sostenible: la de l'illa de l'Aire a Menorca, la de la Punta de la Creu a Formentera i la de Tagomago a Eivissa.

Les Balears disposen actualment de vuit reserves marines, que ocupen 58.000 hectàrees, un 21 % de les aigües interiors, segons ha informat la Conselleria.

Una d'aquestes reserves, la del Freu de la Dragonera, es va declarar el 8 d'octubre de l'any passat, alhora que es va retornar la protecció màxima a l'Espardell, a la Reserva Marina del Freus d'Eivissa i Formentera.

Impost turístic

Així, mitjançant els fons de l'impost del turisme sostenible s'han contractat quatre vigilants més i actualment està en procés de licitació l'adquisició de cinc barques noves. Aquestes iniciatives s'han traduït en senyals de recuperació de les poblacions de peixos.

En aquest sentit, Vidal ha volgut destacar la importància d'aquestes reivindicacions per part del sector professional, perquè segons el conseller, «són útils perquè generen una activitat i una pesca sostenible».

Vidal ha deixat constància que aquestes reserves «seran fruit del turisme, ja que reinvertim els diners que deixen els que ens visiten amb la conservació i el suport al sector pesquer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per NO ANAM, fa mes de 6 anys

SENSE VIGILÀNCIA
COM TOTS ELS ESPAIS,
FER RATLLES DINS L'AIGUA

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente