algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El Parlament de les Balears condemna l'estat d’excepció encobert a Catalunya

La cambra autonòmica accepta una esmena de Més per Menorca que rebutja la persecució de llibertats fonamentals per impedir el Referèndum

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts una Proposició no de llei que, entre altres qüestions, expressa el seu rebuig a què «amb l’excusa d’evitar la celebració del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya es dificulti o persegueixi l'exercici dels drets fonamentals com la llibertat d'expressió, la llibertat d'informació i el dret de reunió pacífica» i, en conseqüència, «insta el Govern de l'Estat a deixar d'instrumentalitzar la Fiscalia per afrontar conflictes de naturalesa política».

El diputat menorquinista Josep Castells ha aprofitat la seva intervenció a la sessió plenària per denunciar «la crisi de drets i llibertats fonamentals» a Catalunya. Castells ha recordat que «s'estan tancant pàgines web; s'estan donant ordres a operadors de telefonia perquè impedeixin els seus clients d'accedir a continguts d'internet; hi ha prohibició o pertorbació d'actes». En aquest sentit ha afegit que també estem assistint «a la intimidació i amenaces a mitjans de comunicació pels continguts que publiquen».

La publicació censurada d'Òmnium Cultural

Durant el seu parlament, Castells ha mostrat a la cambra la portada d'una publicació de l'entitat Òmnium Cultural que ha estat segrestada pel sol fet de «parlar de democràcia» alhora que ha interpel·lat el diputat de Ciudadanos Xavier Pericay amb la pregunta: «Què el molesta d'aquesta publicació?». 

Pericay ha contestat en veu alta que estava fora de la llei, a la qual cosa Castells ha replicat: «La democràcia està fora de la llei?», el que ha resultat en un fort aplaudiment de la sala.

L'esmena de Més per Menorca s'ha aprovat en el context d'una Proposició no de llei del grup parlamentari Podem Illes Balears relativa a la independència i garanties del Poder Judicial amb 20 vots a favor (Podem, Més per Mallorca, Més per Menorca, Gent per Formentera i dos diputat del PI), 19 en contra (Partit Popular i Ciudadanos)  i 17 abstencions (PSOE, dues diputades expulsades de Podem i el portaveu del PI, Jaume Font).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el poble mana, fa mes de 6 anys

Tomeu tot lo que caga s'ase és teu.

Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Que la guardia civil segueixi ses ordres d'un jutge català al front d'un jutjat català a Catalunya li dieu estat d'excepció? Idò estic d'acord. Fer cumplir sa llei és una excepció avui dia a Catalunya.

Valoració:-9menosmas
Per ciudadano, fa mes de 6 anys

20 si, 19 no y no quieren saber res de res, no salen las cuentas de 56 diputados, no se de que se alegran los separatistas

Valoració:0menosmas
Per XIXI, fa mes de 6 anys

FRANCINA I FONT CAP A CASA, FARSANTS.

Valoració:5menosmas
Per Francesca, fa mes de 6 anys

El senyor Font ha perdut una oportunitat crucial de fer un vot a favor de la democràcia, la civilització, el progrés i la modernitat. Ha perdut l'ocasió de deixar ben clar que la caspa estantissa del PP ja no reposa damunt les seves espatles. Quina decepció.

Bravo pels altres dos parlamentaris del PI, però convé que el projecte sigui liderat per una persona que tengui clar que el franquisme ha d'acabar.

Valoració:11menosmas
Per carrasclet, fa mes de 6 anys

Així es P el meu padrí me deia " qui té fam somía rollos" el sr. Font encara somía, amb el PePepower.
Hi ha una cosa que no entenc tot el bloc esppanyolista, PP,PSOE, C's, PSC i Coscubielas diven que els del dret a decidir-volem votar, no tenen la majoria del poble, collons i no voleu ni referèndum ni votar. Si és així com diven ells aixó és mollar bolla per esclafar l'independentisme, el tenen GÜANYAT i no permeten que se faci.
Aquí hi ha algo raro, pens jo.

Valoració:11menosmas
Per P, fa mes de 6 anys

Es veu que Jaume Font encara te s esperança de tornar al PPP com el fill prodic,perque encara es hora que s all u ny dels postulats peperos.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente