cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

STEI: «No es podran aconseguir els objectius marcats sense incrementar el pressupost d’Educació»

Arxiu

Després d’analitzar la situació dels centres educatius de les Illes Balears en aquest inici de curs, l’STEI Intersindical conclou que la Conselleria d’Educació no podrà assolir un dels seus principals objectius: que les infraestructures educatives siguin suficients per poder prescindir de les aules modulars i, alhora, aconseguir abaixar les ràtios d’alumnes per grup/classe.

L’STEI Intersindical reconeix l’esforç del Govern en Educació i alhora el considera insuficient. «Som a l’equador de la legislatura i aquest Govern es juga la seva credibilitat: en Educació encara tenim moltes assignatures pendents i no pot deixar en paper banyat els seus compromisos. A més, atès que la població escolar s’incrementa en més de mil alumnes anuals, és altament improbable que l’actual Pla d’Infraestructures Educatives sigui suficient».

L’actual Pla d’Infraestructures Educatives se centra, en essència, en revertir les condicions inadequades dels centres actuals per a la població escolar actual, i deixa en un segon pla les necessitats que implicarà l’increment de la població escolar en els pròxims anys, segons informa l'STEI. «La manca d’espais suficients i adequats és un greu entrebanc per als centres docents a l’hora de reduir ràtios. La deficiència dels espais té conseqüències pedagògiques negatives».

Per tot això des de l’STEI Intersindical adverteixen que si la Conselleria no incrementa el pressupost i no n’accelera l’execució, «es veurà desbordat per una realitat que constatam des de fa vint anys: el nombre d’alumnes creix a un ritme superior als recursos públics que s’hi destinen. Si l’Administració autonòmica no actua d’una manera decidida, es pot trobar que, a final de legislatura, no haurà aconseguit la millora significativa en els termes en què els partits polítics que li donen suport es varen comprometre al principi de la legislatura».

Cal recordar, també, que al marge del compromís global en Educació d’aquest Govern i dels grups polítics que el formen i li donen suport, la Conselleria va signar un Acord Marc amb l’STEI Intersindical, CCOO i ANPE, que ha comptat amb alguns incompliments per part dels responsables de l’Administració: com la reducció de les tres hores lectives per als majors de 55 anys a secundària i altres cossos, o l’establiment de les 18 hores lectives a secundària i altres cossos per aquest curs escolar que ja ha començat.

L’STEI reclama que l’augment del Pressupost ha de fer possible, també, la posada en marxa de totes les mesures de caire pedagògic que calguin per a poder atendre en condicions adequades tot l’alumnat, també el nouvingut; tant pel que fa a la millora de les infraestructures escolars i la baixada de les ràtios dels centres, com a la dotació de molts més mitjans per a atendre l’atenció a la diversitat, sense obviar que, evidentment, també requereix d’un augment del nombre de docents, així com de l’augment de les accions que suposen una millora de la cohesió social, com per exemple les beques de menjador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.