cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Arxiven la causa contra els independentistes mallorquins per cremar fotos del rei

Arxiu

Després de més de sis mesos des de les citacions a dos militants de l'Esquerra Independentista de Mallorca acusats d'«injúries a la corona i ultratge a Espanya», l'Audiència espanyola ha acordat l'arxivament de la causa a instància de la Fiscalia.

«La coherència i la fermesa de les organitzacions de l'Esquerra Independentista i de les seves militants, ha aconseguit guanyar el pols a l'aparell repressiu espanyol, qui s'ha vist forçat a interessar el sobreseïment sota els arguments de l'emparament de la llibertat ideològica i d'expressió, de l'acció duta a terme en el marc de l'acte de l'Esquerra Independentista que va tenir lloc a Palma el passat 31 de desembre», han comunicat.

Així, des de l'Esquerra Independentista celebren que el procediment no continuï. No obstant això, «no pensam rentar la cara a la judicatura espanyola per haver pres aquesta decisió, doncs els arguments jurídics que emparen ara per arxivar la causa contra les dos independentistes, són exactament els mateixos que en tants altres casos, com en els dels dos gironins que van ser condemnats l'any 2007, han estat negats pels tribunals espanyols».

Des de les organitzacions independentistes també han volgut remarcar que la decisió judicial respon únicament a les mobilitzacions arreu dels Països Catalans. «Gràcies a la solidaritat i fermesa d'aquest poble, qui ha tornat a dir alt i clar que no som súbdits i que la legitimitat del poble treballador català no serà jutjada en institucions espanyoles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Apesar de que no estic d'acord amb alguns procediments d'Arran estic content, perque ja pessave pena que per dir
Salut i República, no me volguessin jutjar com enemig de la collona.
Visca la terra, i els catalans, i ningú de fora ens ha de dir com hem de sentir i xerrar a c'anostra.
Demá contam amb el suport de tots, fatxas no grácies.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente