nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Oberta la convocatòria per acreditar oficialment set qualificacions professionals

137249
Arxiu

La Conselleria d’Educació i Universitat, mitjançant l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB), manté obert fins al proper 21 de setembre la convocatòria del procediment que permet avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral i/o de vies no formals de formació de les unitats de competència de set qualificacions professionals.  
 
Són moltes les persones que reuneixen els requisits per aconseguir aquestes qualificacions professionals, com són tenir entre 18-20 anys complerts, una experiència laboral mínima de 2-3 anys relacionada amb les competències professionals que es volen acreditar amb un mínim de 1.200 h treballades els darrers 10 anys i una formació no formal amb un mínim de 200 hores.
 
En aquesta convocatòria iniciada el passat 1 de setembre es poden acreditar les 7 qualificacions professionals següents relacionades amb el sector sociosanitari, tècnic i educatiu

  • Trasllat i mobilització d’usuaris i/o pacients, documentació i materials en centres sanitaris.
  • Operacions d’estacions de tractament d’aigües.
  • Atenció sociosanitària a persones al domicili.
  • Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions social.
  • Educació infantil.
  • Inserció laboral de persones amb discapacitat.
  • Atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials (ACNEE) en centres educatius.

 
Per millorar la integració laboral, la promoció professional i el reconeixement social dels candidats

Aquest procediment permet avaluar i acreditar oficialment la qualificació professional de les persones que han aconseguit una competència professional a traves de l’experiència professional i/o a través de vies no formals de formació. En aquest sentit, el passat 13 de juliol es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) la Resolució del conseller d’Educació i Universitat que convoca el procediment abans esmentat i en la qual, entre d’altres aspectes, s’especifiquen les unitats de competència de les set qualificacions professionals convocades, els requisits per poder participar-hi i tot un seguit d’informacions i orientacions sobre totes les fases del procediment. També s’estableix que el termini per presentar les sol·licituds d’inscripció al procediment és de l’1 al 21 de setembre.
 
La finalitat d’aquestes acreditacions és la de millorar la integració laboral, la promoció professional i el reconeixement social dels candidats, així com fomentar la cultura de l’aprenentatge permanent. És un fet que avui en dia les empreses requereixen treballadors eficients i que millorin contínuament la seva qualificació professional per poder atendre els canvis constants del sistema productiu. Amb aquestes acreditacions es vol afavorir la reincorporació dels candidats als sistemes educatius i la lliure circulació de treballadors dins el marc de la Unió Europea.
 
Per a més informació sobre aquest procés, podeu consultar el web de l’Institut de les Qualificacions Professionals (http://iqpib.caib.es ) o contactar telefònicament o per correu electrònic amb el Punt d’Orientació Acadèmica i Professional (tel. 971 177 859 / poapcentral@gmail.com) o amb el mateix IQPIB (tel. 971 177 774 / iqpib@dgfpfp.caib.es).
 
A finals d’any esta prevista una nova convocatòria del procediment per avaluar i acreditar noves competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral i/o de vies no formals de formació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.