algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

L'ASM reclama al director de l'aeroport «que faci respectar la llengua pròpia dels mallorquins»

L'Assemblea Sobiranista ha sol·licitat una entrevista amb José Antonio Álvarez, director de l'aeroport de Son Sant Joan nomenat per AENA, per reclamar-li que insti els empleats a respectar els passatgers que parlen català, llengua pròpia i oficial de Mallorca. La reclamació té el seu origen en els fets ocorreguts el passat divendres 11 d'agost, quan el president del Cercle Mallorquí de Negocis, Bartomeu Rosselló, es va adreçar en mallorquí a l'encarregada del mostrador d'informació d'AENA i aquesta li etzibà «Hábleme en español que es un idioma bien bonito y es el más hablado del mundo, así nos entendemos todos».

Si la reclamació no és atesa, l'ASM es reserva el dret a denunciar els fets a l'Oficina de Delictes de l'Odi de la Policia Local de Palma, així com altres incidències que es puguin produir en el futur.

Des de l'ASM també demanen a Álvarez que es retiri de forma immediata el nom de 'Aeropuerto de Palma de Mallorca', «doblement il·legal, perquè per una banda el topònim oficial és Palma i per altra margina la llengua pròpia dels mallorquins, i procedeixi a retolar-lo amb el nom d'Aeroport Internacional Ramon Llull Palma - Mallorca, tal com el Consell de Mallorca va aprovar per unanimitat el passat 9 de febrer».

Segons l'ASM, «Els 500.000 euros que costaria el canvi, segons càlculs del Ministerio de Fomento, haurien d'anar a càrrec de Madrid, atès que cada any Son Sant Joan dóna més de 120 milions de beneficis nets a AENA i els 1.150 milions en taxes que es recapten als aeroports de les Balears no reverteixen a les nostres illes».

«Així mateix demanarem que des d'AENA es passin instruccions a les companyies aèries perquè facin servir el català a les locucions dins els vols, una mesura elemental de dignitat i respecte que s'hauria d'estar aplicant amb normalitat d'ençà del final del franquisme, encara que només fos per l'especial respecte i protecció de què ha de ser objecte la nostra llengua segons la constitució espanyola» explica l'entitat sobiranista.

L'ASM continua apostant per «l'estat propi» i «el control directe del nostre aeroport, més encara després que el president espanyol ha descartat tota possibilitat de cogestió, però no callarem ni ens resignarem davant els atacs a la nostra llengua i identitat mentre continuï en mans de l'estat que ens espolia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿, fa mes de 6 anys

¿A.S.M.?. (¿............?).

Valoració:-1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

La dignitat no se pot pesar, peró se sent, inclús m'atreviría a dir que se veu, A.S.M. estam amb vosaltres, no caminau sols.
Ja está bé de que ens diguin que el catalá és llengüa co-oficial "distinta,(Rafel Bosch)" que els càrrecs de l'Espanya carca i fatxa entenen com co-oficial= igual "colònia oficial".Ja sabeu, "ells" ens estiman peró baix del seu jou. Per aixó, i per moltes cosas més: visca la terra, visca la llengüa catalana i la República, fora botiflers, nosaltres tenim llengonissas, no ens fan falta Xorissos d'Espanya que ens "estimin".
Salut i força, falten 37 días.

Valoració:0menosmas
Per pere, fa mes de 6 anys

gràcies companys¡

Valoració:0menosmas
Per MB, fa mes de 6 anys

Molt bé.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente