cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

El Pi presentarà mocions de condemna contra la ‘turismefòbia’

Josep Melià, diputat d’El Pi. ha assegurat que la 'turismefòbia' és un problema que «pot anar a més».

Arxiu

Proposta per les Illes (El Pi) presentarà en el Parlament, el Consell de Mallorca i tots els ajuntaments on té representació, mocions de condemna contra els actes de turismefòbia que, segons la formació, s’estan produint a les Illes Balears.

El partit també instarà el Govern i la Delegació del Govern espanyol a dur a terme les actuacions adients per «evitar aquests tipus d’agressions contra la principal font de generació de feina i benestar de la comunitat autònoma».

La moció presentada per El Pi a les institucions pretén «l’acord de totes les formacions polítiques en la condemna de les agressions i actuacions en contra dels turistes i de l’activitat que representen, així com de la perillosa criminalització de l’activitat turística. També vol posar de manifest el compromís a favor del turisme sostenible, equilibrat, de qualitat i ordenat».

Aquesta iniciativa al Parlament, el CIM i els ajuntaments vol donar una resposta clara a la sèrie d’actuacions realitzades les darreres setmanes contra turistes.

Fets aïllats

Segons el diputat d’El Pi Josep Melià «és cert que, fins ara, són fets aïllats però això no minva la gravetat d’aquests. Estem davant un problema que pot anar a més si no s'actua amb racionalitat, però també amb exemplaritat i contundència. La premsa internacional s'està començant a fer ressò. Tot sembla indicar que estam entrant en una nova fase del conflicte i que aquest anirà en augment, amb conseqüències imprevisibles per al futur de les illes».

«Aquestes accions contra el turisme constitueixen un atac a la pau social i una amenaça òbvia a la confiança internacional que mereix la nostra principal indústria. Són fets inadmissibles que mereixen la reprovació pública i la intervenció ferma de les institucions i que precisen actuacions contundents al respecte per evitar la sensació d'impunitat que acaba per donar ales als més ximples populismes», ha assegurat el partit.

«Algunes declaracions públiques de representants de les nostres institucions atacant el turisme o donant una imatge purament negativa d’aquesta activitat tampoc són el camí per a la millora de la situació», ha afegit la formació liderada per Jaume Font.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per És més fàcil seure al silló sense fer res, no?, fa mes de 4 anys

El Pi el que ha de fer és evitar que la saturació escanyi els mallorquins!
Ja ho hauria d´haver fet fa anys!

Valoració:1menosmas
Per avisador, fa mes de 4 anys

Senyors del PI, esteis pixant fora test fent el joc als peperastes que estan amplificant i explotant fins a l'extenuació les desafortunades campanyetes d'aquests joves.

Valoració:1menosmas
Per Hi ha oculistes i lents graduades., fa mes de 4 anys

No hi ha turismofòbia. Hi ha politicofòbia per no arreglar el merder que es genera amb la massificació.
Que no ho volen veure?

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Si se implantàs una temporada sabàtica durant els mesos de juliol i agost, o sigui cap turista durant aquest mesos, els ingressos totals per turisme romandrian els mateixos amb la ventatge que se podria reduir a més de la mitat las plaças hoteleras.

Mallorca té una planta hotelera insufient per aquests dos mesos, juliol i agost, i se ha de adaptar a tenir una planta hotelera oberta durant deu mesos.

O sigui obligar a tenir oberts els hotels durants deu mesos i tancar els hotels durant els mesos de juliol i agost.

Valoració:2menosmas
Per Maria Antònia, fa mes de 4 anys

No crec que li vagi molt bé a El Pi, fent d'escuders del PP.
Sort que no els proposaren formar part del Govern, o la traició seria en sessió continua.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente