cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Disponible el temari per als aspirants a Policia Local a les Balears

El Govern, a través de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), ha establert un total de 20 temes sobre els quals es plantejaran les preguntes de la prova de coneixements per als aspirants a una plaça fixa de Policia Local en el procés selectiu extraordinari que se celebrarà a partir de l'últim trimestre d'aquest any.

Des de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, de qui depèn l'EBAP, s'ha concretat que la proposta de temari ja es pot trobar a la seva pàgina web, aquí.

En aquest cas, la selecció dels 20 temes s'ha fet sobre la base de diversos criteris; a partir de l'anàlisi de la realitat a altres comunitats, per potenciar les garanties de les persones aspirants i per facilitar la tasca de les corporacions locals convocants de les proves, que són competents en aquest procés d'accés per a cadascun dels cossos.

Per aquesta qüestió s'han tingut en compte els temes que recullen les competències que la Policia Local desenvolupa en exclusiva en el seu àmbit territorial, com la gestió del trànsit o les ordenances municipals; o aquelles que tenen a veure amb tasques més comunes en la pràctica habitual de la policia de proximitat, com els delictes patrimonials. També s'ha previst incloure temes de caràcter operatiu o instrumental per sobre d'altres matèries merament teòriques.

No obstant això, tal com han precisat, «resulta inexcusable» mantenir qüestions en referència a l'ordenament constitucional, de les garanties, drets i llibertats, així com temàtiques que afecten a la deontologia professional de la Policia Local.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.