algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El GOB denuncia l’abocament de deixalles al port de Palma

El GOB demana a la fiscalia l’obertura d’una investigació per l’abocament de deixalles al port de Palma. Considera que el fet d’abocar-les directament a la mar representa un greu risc sobre els ecosistemes i salut humana. En el cas de la badia de Palma, això podria presentar un delicte ambiental.

El mes de juny el GOB va sol·licitar la paralització de llançament d’escòries per a l’ampliació del Moll de Ponent i la retirada del material abocat.

El Consell de Mallorca ha paralitzat l’abocament, però el material segueix a l’aigua i no hi ha ca garantia respecte del material ja abocat, pel que fa sobretot a la possible presència de metalls pesats. De moment, l’efecte més visible és la presència persistent de plàstics mig cremats a les platges properes, però tot i ser greu, no és el que més preocupa.

No hi ha constància que s'hagin realitzat analítiques ni s'hagin pres mostres del material ja abocat i això és el més preocupant. Per altra banda, es posa en evidència el fet que aquest projecte, amb totes les implicacions ambientals greus que té, no hagi passat cap tipus d'avaluació d'impacte ambiental, contravenint el dret comunitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.