nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La coberta del centre sociosanitari de Santa Rita tendrà una planta fotovoltaica

136339

El Consell Insular de Menorca aposta per unes institucions més sostenibles, responsables, i tecnològiques compromeses amb el futur, la innovació i la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, del Departament de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera ha engegat el projecte d’incorporar instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum connectades a xarxa de diversos edificis públics de la seva propietat.

El primer projecte d’aquesta iniciativa a sortir a la llum és el del centre sociosanitari de Santa Rita (Ciutadella) on s’instal·larà una planta de 100kWp al sostre de l’edifici. El contracte per executar l’obra d’aquest projecte es va signar el passat 11 de juliol del 2017 amb l'empresa que va resultar adjudicatària de la licitació pública, Gamma Solutions, grup tecnològic especialitzat en projectes energètics i tecnologia de la informació i comunicació.

L’objectiu del projecte és instal·lar una planta fotovoltaica per a l’autoconsum connectada a la xarxa interior de l’edifici, així com també el manteniment preventiu i correctiu de la instal·lació durant els pròxims vuit anys. La instal·lació s’ubicarà a la coberta de l’edifici, el que suposa un repte pel fet que l’arquitectura de l’edifici obliga a organitzar la instal·lació fotovoltaica de manera estratègica al voltant de forats i volums que alteren la planimetria de la superfície de la coberta.

El generador fotovoltaic tendrà una potència de 100kWp, pel qual s’instal·laran panels d’alta eficiència. Segons els càlculs inicials, s’obtendrà una producció anual de 163,7 MWh/any, possibilitant que es deixi de consumir el 22 % d’electricitat de la xarxa elèctrica amb un estalvi econòmic aproximat de 16.000 €/any. Les dades de producció podran ser consultades a temps real a través del sistema de monitoratge de Gamma que permetrà visualitzar la producció d’energia solar generada, a més a més, de posar alarmes en cas d’incidències, facilitant les feines de manteniment i permetent una millora en el funcionament de la instal·lació.

El Consell Insular de Menorca va presentar aquest projecte a la convocatòria 2016 d'ajudes de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears per a la realització d'instal·lacions d'energia fotovoltaica per administracions públiques, i li va ser concedida una subvenció màxima de 120.000€, ajuda que està cofinançada en un 50 % amb càrrec als fons del programa operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

La instal·lació de les plaques solars començarà el proper dia 1 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.