cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

March critica la «improvisació» de Madrid amb l’obtenció del títol d’ESO

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha enviat aquest divendres una carta al ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, en la qual ha criticat la seva «improvisació» a l'hora de respondre a la mesura del Govern que permet la titulació d'ESO a alumnes amb dues matèries suspeses sense esperar al resultat de les proves de setembre.

D'aquesta manera, ha respost a la missiva que va enviar el seu departament a cinc Comunitats Autònomes, entre les quals es troba les Balears. La carta del conseller recorda que la normativa ministerial, publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), permet obtenir el títol a alumnes amb fins a dues assignatures suspeses sempre que no siguin simultàniament Llengua castellana i literatura i Matemàtiques, o l'assignatura corresponent a la llengua oficial que pertoqui -en el cas de les Balears, Llengua catalana i literatura- i Matemàtiques.

També recorda que a més, és necessari que l'equip docent digui que l'alumne ha aconseguit els objectius de l'etapa educativa i ha adquirit les competències corresponents. D'altra banda, March ha recordat que des de fa 10 anys l'alumnat pot obtenir a Espanya el títol d'ESO amb dues assignatures suspeses o més, del total de 40 que s'avalua en aquesta etapa educativa i que en la nova norma el Ministeri espanyol no especifica, en cap cas, que l'alumnat amb dues assignatures suspeses estigui obligat a presentar-se a les proves extraordinàries de setembre.

En el cas de les Balears, s'ha deixat a criteri de l'equip docent responsable de l'alumnat la consideració de si ha adquirit les competències necessàries i ha aconseguit els objectius de l'etapa per obtenir el títol el mes de juny o el de setembre. Cal tenir present que aquest alumnat obtendrà igualment el títol tant en un cas com en l'altre i que el fet de tenir el títol el mes de juny facilita, a més, la matriculació per als cicles de Formació Professional, tal com indica la missiva.

El conseller explica en la carta que «no entenem ni compartim que es restringeixi l'obtenció del títol d'ESO a un simple recompte de matèries aprovades o suspeses, qüestió que el seu propi decret no aborda, ni en esperit, ni en la forma ni en el fons». De fet, la normativa del Ministeri no condiciona l'obtenció del títol a les convocatòries, ordinàries o extraordinàries, sinó al compliment de determinades condicions vinculades a les matèries superades i al fet d'haver aconseguit els objectius de l'etapa, han manifestat des del Govern. Aquestes condicions poden donar-se, si així ho considera l'equip docent, tant en l'avaluació ordinària com en l'extraordinària.

La carta finalitza amb una defensa de la professionalitat i el criteri dels equips docents de les Balears a l'hora d'avaluar l'alumnat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quin nivell!, fa mes de 6 anys

D´això se´n diu voluntat de superació.
rriaran a practicar intervencions quirúrgiques els ni-nis?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente