En total, segons dades del Govern, hi ha hagut 9.598 sol·licituds (1.289 de FB Bàsica, 4.986 de Grau Mitjà i 3.323 de Grau Superior). Aquestes són dades provisionals ja que cada any, a aquestes sol·licituds s’han d’afegir les que es produeixen fora dels terminis establerts per cobrir les places que hagin quedat vacants.
Enguany, segons CAIB, destaca la bona resposta rebuda per part d’alguns dels cicles de nova implantació. Especialment el de tècnic superior d’Anatomia patològica i citodiagnòstic (IES Francesc de Borja Moll) i d’Organització del manteniment de maquinària de bucs i embarcacions (CIFP Escola Nàuticopesquera), que es troben entre els més sol·licitats de tota l’oferta formativa d’aquest nivell educatiu. Quant al grau mitjà, els nous cicles de Navegació i pesca de litoral (CIFP Can Marines) i Vídeo disc-jockey i so (IES Juníper Serra) han experimentat una alta demanda.
Des de la Conselleria d’Educació i Universitat cada curs es fa una valoració de l’oferta formativa de Formació Professional per adaptar-la a les necessitats dels diferents sectors professionals de les Illes. S’intenta ajustar l’oferta tant a la demanda dels alumnes com a les possibilitats reals de realització de pràctiques en empreses en acabar la formació en el centre.
Contacte fluid
Maria Alorda, directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, destaca que «mantenim un contacte fluid amb el sector empresarial de les Illes d’una banda, per tal d’incrementar el nombre de pràctiques en centres de treball que ens permeten crear més oferta, i, per una altra banda, per definir les necessitats reals de professionals que tenen les empreses de les Illes. Tot amb l’objectiu de millorar i ampliar l’oferta formativa de les Illes Balears».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.