algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

Aptur exigeix la dimissió de Barceló després de l'aprovació de la llei de Turisme

L'Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada (Aptur) de les Balears ha demanat la dimissió del vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, després de l'aprovació de la nova Llei de Turisme, i ha assegurat que estudiaran dur a terme «mesures legals».

El president de l'associació, Joan Miralles, ha censurat que la nova normativa, aprovada aquest dimarts en el Parlament, deixa «fo
ra la possibilitat de lloguer vacacional en habitatges plurifamiliars i suposa una victòria dels grans sobre els petits». Per a Miralles, això demostra que a aquest Govern i el qui li donen suport «els ha faltat valor per fer polítiques que beneficiïn als ciutadans». «El lloguer vacacional proposa un canvi de model que permet una democratització dels beneficis del turisme, que fins ara solament han arribat als grans propietaris i hotelers», ha defensat.

Segons Miralles, l'exclusió dels plurifamiliars d'aquesta nova llei suposa «una pèrdua de temps i un engany als ciutadans per part dels partits que formen part del Govern, que s'havien compromès a regular el lloguer vacacional en aquest tipus d'habitatges, per acabar amb el greuge comparatiu creat per la llei de 
Bauzá». «Amb aquesta nova llei, bàsicament no hi haurà més canvi respecte a l'anterior que l'increment de les restriccions i de les multes», ha censurat el president d'Aptur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 6 anys

Sa llei és dolenta, però no per lo que diu en Miralles. És dolenta perque diu que si es posen d'acord es veinats es podran llogar durant seixanta dies cada anys es pisos dels edificis plurifamiliars. Ja tenim guerra armada entre viens que voldran que es pugui llogar i altres que no ho voldran. Ja tenim claus a rompre de les entrades de les finques i okupes en els replans de les escales. I qui copntrolarà quins seixanta dies són??? És dolenta perque no tocant els lloguers a fora vila, genera una construcció massiva (dins els espais legalment establerts) per dedicar la fora vila a acollir turistes i es carrega les possibilitats de fomentar s'agricultura i posa tots els ous dins es sac de sa turistificació. És dolenta perque no posa un límit clar i llampant a sa totalitat de turistes que és legítim que arribin, no exigeix es control de ports, aeroports i costes, ni soluciona problemes de renous ni de creuers, etc. Ni PP, ni C's, ni PSOE, ni MES, ni Podemos. Ningú defensa aquest país insular nostre, no tenim estat que el defensi ni Govern Balear que el defensi, haurem de prendre sa defensa en ses nostres mans. Haurem de començar a pensar que es pot fer per crear una alternativa que digui: Basta i Prou!!! Defensem ca nostra. I els arguments que donen (certs) de que hi ha gent humil que s'hi defensa, és vergonyós que els doni un govern que braveja de ser d'esquerres: aquesta gent s'ha de defensar, i s'ha de defensar de bon de veres, no fent-los sortir de ca seua durant dos mesos cada any, s'ha de defensar lluitant contra es sistema neoliberal que és sa fàbrica més gran de misèria que existeix.

Valoració:-2menosmas
Per Francina Jaume Guardiola, fa mes de 6 anys

Aquesta llei no és bona, però, tampoc és bo el que proposa APTUR. Els pisos no s'han de llogar als turistes, els turistes han d'anar als hotels, els pisos són per els ciutadans que volen llogar.

Fomentant el lloguer turístic, ens trobam que les persones que volen llogar un pis o un apartament, no podem. Mirau el cas d'Eivissa, no podem perquè els propietaris els guarden pels turistes, ja que guanyen més en dos mesos que en tot l'any.

No fer més hotels, conservar els que tenim, regularà el turisme. Ja basta d'enriquiment personal. No trobes què ja és suficient, Joan.

Valoració:-3menosmas
Per xec, fa mes de 6 anys

Era d'esperar.

Podem s'alinea amb PP i Ciudadanos en favor del lobby hoteler (increïble per qui no ha seguit tota aquesta qüestió, però ja semblava que n'eren capaços) i qui rep és el govern.

Ahir Podem va defensar el lobby hoteler i els interessos dels treballadors d'altres comunitats perquè trobin lloguer per fer feina de temporada a Balears, per davant dels interessos dels ciutadans d'aquestes Illes.

Ja podran fer jutipiris per provar de justificar-ho. Simplement no saben què fan o tenen altres prioritats que els drets dels illencs.

Ep, i Aptur ja es veia a venir que la cagaria: no han sabut diferenciar entre el benefici de les classes mitjanes i el benefici dels grans tenidors (interessos personals?). Es pensen que afavorint una pinça contra els que han provat de regular-ho cercant allò de bo que té el lloguer turístic i pal·liant la part negativa han afavorit la seua causa. Si la causa era un lloguer turístic ben regulat en favor del poble l'estan cagant bé.

No tenen raó ni els de Podem, PP, terraferida i gob mallorca, quan ignoren els efectes positius del lloguer turístic, ni tenen raó els del Pi i Aptur, quan neguen que calgui pal·liar un impacte negatiu i posar certs límits. Entre uns i altres es volen carregar els que han fet tots els esforços possibles per fer-ho bé.

Si Biel Barceló (no sant de la meva devoció, però gens culpable de la traïció de Podem) ha de dimitir perquè no ha anat bé, el president d'Aptur també ha de dimitir, ja que tampoc se n'ha sortit, i estirant tant la corda crec que és més culpable que el primer.

Valoració:1menosmas
Per Bernadet, fa mes de 6 anys

Aquesta llei està feta amb els peus, deixa molts de buits legals i és una prova Més de la manca d'una política global sobre turisme. No tenen res més dins el cap ni saben fer res més que el monocultiu turisme, i així ho demostren les seves accions.
Governar és quelcom més que gestionar a cop de tapar problemes quan apareixen. Governar és haver pensat un model de país i el seu model productiu.
Ah, com sempre ara vendrà quan començaran a aparèixer articles d'opinió a la premsa de l'aparell del Govern, renyant a la ciutadania que pensa diferent.

Valoració:1menosmas
Per @ Sergi, fa mes de 6 anys

I més gent en tractament mèdic i psicològic per no poder descansar els vespres, per culpa de les festes i el renou que fan els turistes que s'allotgen al seu edifici o als dels costats.

Valoració:-3menosmas
Per SERGI, fa mes de 6 anys

No sols aixó. Es queixa que la llei va contra el ciutadà. El lloguer turístic a pisos és el que va contra el ciutadà. Per la seva culpa cada vegada hi ha més ciutadans que no troben a on viure, pagan una cosa decent.

Valoració:-3menosmas
Per aurora, fa mes de 6 anys

joan miralles, tu no vius a un pis i no has d'aguantar el lloguer vacacional. És clar que no es poden llogar edificis plurifamiliars a turistes

Valoració:-3menosmas
Per P, fa mes de 6 anys

S ha de tenir una cara molt dura per defensar el lloguer vacacional a un pis (amb les inevitables molesties als veinats) mentre es viu a una casa aillada. Ja m agradaria veure a aquest vivint a un edifici amb turistes.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente