cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

L’informe de l’IEB ressalta el caràcter «clarament feixista» del monòlit de sa Feixina

L'informe realitzat per l'Institut d'Estudis Baleàrics en relació a la declaració del monument de sa Feixina com Ben Catalogat ressalta la falta de valor cultural, artístic i estètic que justifiqui la seva protecció. Segons l'estudi, publicat aquest divendres per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, la documentació històrica i la bibliografia confirmen «sens dubte» que és una realització de caràcter feixista, «destinada a glorificar i perpetuar una de les gestes del bàndol franquista durant la Guerra Civil espanyola».

Així mateix, s'exposa que és constatable la fidelitat a les directrius oficials del Moviment Nacional per l'arquitectura. Malgrat les obres realitzades el 2010, l'IEB considera que el monòlit resultant «és una part d’allò que va suposar un tot i per tant, ha perdut la consideració d'unitat singular que esmenta la legislació». «La resta de l'actual monument no té harmonia, ni proporció, ni equilibri, ni gràcia», conclou l'estudi, en el qual s'afegeix que «el monument original i en conseqüència l'actual són una agressió manifesta en el jardí escolar del Grup Jaume I».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Historiador, fa mes de 6 anys

Lo que da risa es que después de 80 años aún se esté con estas discusiones.
Nadie ya se acuerdo de los que murieron en su hundimiento?, porque supongo que tendrían familia.
Un simple paseo por muchos lugares de Italia, que sufrió también el fascismo, y se pueden ver recuerdos de Mussolini, y nadie los ha tocado porque es historia, quizás para recordar el sufrimiento que causo. Ejemplo de ello el edificio de Correos de Nápoles, con su leyenda en la fachada etc.
Y por cierto con que partida de dinero se va a desmontar?

Valoració:17menosmas
Per Derrotats, fa mes de 6 anys

Per molt que tombeu es monolit, sa guerra la vareu perdre i sa historia no la cambiareu.

Valoració:-4menosmas
Per Una decisió, ja!, fa mes de 6 anys

Totes aqueixes polèmiques entorn del monument farien rialles si no fessin plorera. A veure: no diu la llei que s'han de retirar els símbols feixistes? O s'ha d'esperar a fer-ho que siguin morts els franquistes que encara queden i els seus fills i els seus néts? És que encara hi ha gent que de bona fe creu que el règim d'en Franco fou exemplar i cal conservar-ne la memòria? Bé, si que cal conservar-ne la memòria, però per tal que no es torni repetir mai més, i això no pot fer-ho el monument de Sa Feixina que, precisament, és un element de propaganda feixista. Au, no hi penseu pus: a tomar-lo i a una altra cosa!

Valoració:-6menosmas
Per al·lot, fa mes de 6 anys

Totes les pedres del monument en demanen, a crits, l´esbucament.

Valoració:-7menosmas
Per Cataliner, fa mes de 6 anys

Soc de la zona i visc molt a prop del parc
I mai en la meva ja llarga vida, he vist un sol turista mirant-lo ni fent-li cap foto. Per qualque motiu deu ser.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente