algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

UOB denuncia que la Conselleria continua sense aportar un diagnòstic real del català a les aules

135285

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia que la Conselleria d'Educació i Universitat encara no ha aportat el diagnòstic real del català a les aules que se li ve reclamant des del principi de legislatura. «A la mesa tècnica de dilluns no es va passar cap estadística de les assignatures que es fan oficialment en català segons el GESTIB, ni molt manco un estudi de camp per comprovar si s'hi fan realment».

A més, volen recordar que el 30 de març els representants de l'Administració varen dir que l'informe d'Inspecció sobre matèries impartides en català seria un estudi real i no un simple buidatge del GESTIB, en resposta a una qüestió de la UOB.

«L'informe que es va presentar tampoc no fa cap referència a temes cabdals com les zones amb necessitat d'intervenció urgent per l'incompliment sistemàtic i notori del Decret de Mínims, o a la manca de coordinació amb la UIB per preparar els futurs mestres a l'hora de treballar lingüísticament amb grups d'alumnes castellanoparlants».

Segons la UOB, sí que recull, en canvi, que encara hi ha un 5 % de centres amb projectes lingüístics que no respecten el Decret de mínims, «fet absolutament intolerable quan s'acaben de complir vint anys de la seva entrada en vigor i molt simptomàtic de la deixadesa dels diferents governs autonòmics».

La UOB denuncia que continuen sense saber quins centres han sol·licitat permís per impartir en anglès les matèries Coneixement del medi a primària i Ciències socials, Geografia i història i Ciències de la naturalesa a secundària, que segons el Decret de mínims s'han de fer en català, ni quants de grups d'alumnes estan afectats per aquesta mesura.

Així, continuen reclamant transparència sobre l'ensenyament en català a les aules, així com un pla de xoc que doti els programes d'acolliment lingüístic amb una plaça docent de mitja jornada com a mínim, i el desdoblament de l'assignatura de català, tal com es fa ara amb l'anglès a un 69 % dels centres educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 6 anys

el centres han d´obligar a cumplir el decret de mínims, la direcció dels centres ha de ser més contundent,....inspectors a tots els concertats de Palma. És URGENT a montisión, la salle, madre alberta, entre molt d´altres.....s´ha d´arribar a un acord amb "escola catòlica" ,,,,els seu centres ( no els que són de l´obispat, aquests fan bona feina) fan molt de mal a la nostra cultura, incompleixen des de la Declaració drets humans fins l´estatut d autonomia. Això ha de comunicar-se a la comunitat europea. El col.legi de Madre Alberta té desactivada la tecla de idioma català de la seva web.... és il.legal....on són els inspectors????

Valoració:0menosmas
Per Qui controla?, fa mes de 6 anys

I A DIT! Sense cap tipus de prova. Ja saben la matèria que han d´imparir? No ho crec!

Valoració:0menosmas
Per Qui controla?, fa mes de 6 anys

El que és pitjor és que contracten professorat que no parla una sola paraula en català!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente