nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

El GOB confia en la retirada de les «impactants ocupacions» de la costa prèvies a la llei del 1988

Back Camera

El Grup Balear d'Ornitologia ha mostrat aquest dimarts la seva confiança en la retirada de les «nombroses i impactants» ocupacions de la costa prèvies a la llei del 88 i que, l'any que ve, acaben el seu termini concessional. Entre altres, el GOB ha enumerat la terrassa i la piscina de l'Hotel Cala Vinyes, el complexe Puro Beach a Can Pastilla o la terrassa i piscina de l'Hotel Daina al Port de Pollença.

El 29 de juliol del 2018 es compliran 30 anys de l'entrada en vigor de la Llei 22/1988 de Costes, la qual cosa suposarà l'extinció automàtica de centenars de concessions administratives prèvies a l'entrada en vigor de la llei, sigui per termini o perquè no són susceptibles de ser prorrogades. Segons el reglament, no es poden prorrogar concessions contràries a l'objecte i condicions que preveu la Llei i el reglament general que la desenvolupa.

En aquest sentit, en la normativa exposa que únicament es podrà permetre l'ocupació del domini públic marítim-terrestre per a aquelles activitats o instal·lacions que no puguin tenir una altra ubicació i que exerceixin una funció o prestin un servei que requereixi l'ocupació del domini públic. En tot cas aquesta ocupació haurà de ser la mínima possible. No obstant això, han denunciat des de l'entitat, aquestes obres i ocupacions autoritzades abans de l'entrada en vigor de la Llei del 88, solen ser esplanades sobre les roques o directament sobre el mar les quals s'utilitzen com a terrasses de bars, solàriums i piscines d'hotels.

Així, aquestes ocupacions tan comunes no podrien seguir ocupant el domini públic marítim terrestre i s'haurien de retirar. «Aquestes obres i/o ocupacions causaren un gran impacte mediambiental sobre el litoral, desfigurant l'orografia i el paisatge en molts de llocs de les Illa, desnaturalitzant-los completament», han lamentat.

Així mateix, des del GOB han sol·licitat a Demarcació de Costes una relació de les concessions vigents autoritzades amb anterioritat a la Llei 22/1988 i en cas, que ja s'hagin concedit algunes pròrrogues, la relació d'aquestes i una còpia de l'ordre ministerial corresponent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per p, fa mes de 6 anys

Una altre vegada els fatxes tendran sort. Totes aquestes llicencies caducaran baix el mandat del PP de Rajoyal govern central i tots sabem de quin costat es posaran.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente