algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

3,5 graus més de mitjana a les aigües balears

Aquest mes passat de juny les aigües del mar de les Balears s'han situat 3,5 graus més que la mitjana habitual. Segons informa SOCIB (Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears) aquesta pujada de la temperatura ha estat «ràpida i intensa». El mateix ha passat amb les mínimes: entre gener i març les temperatures van ser superiors a les dels darrers nou anys, informa SOCIB.

El diari AraBalears informa que des d'aquestes pujades s'han anat produint «encalentiments significatius». Per exemple, entre el 7 de maig i el 5 de juny i entre el 13 i el 18 de juny. En aquests dies la temperatura sol tenir una mitjana del 21,5 graus. Tot i això, el passat dia 26 va arribar fins als 26,37.

Conseqüències i impacte

Segons Jorge Terrados, director de l'Institu Mediterrani d'Estudis Avaçats (Imedea CSIB-UIB), explica que la pujada de les temperatures provoca «un augment de la mortalitat d’algunes de les espècies que habiten l’ecosistema» i que l’encalentiment pot afavorir «el creixement de macroalgues invasores».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.