cielo claro
  • Màx: 22.59°
  • Mín: 13.08°
22°

La Conselleria llança una campanya per prevenir del càncer de pell a turistes i residents

La Conselleria de Salut ha llançat una campanya informativa per conscienciar els ciutadans i els turistes sobre els efectes nocius del sol i prevenir així el càncer de pell sota el lema 'Gaudeix del Sol'Per això, es distribuiran 3.000 cartells informatius en català, castellà, anglès i alemany en piscines públiques, platges, zones d'esbarjo a l'aire lliure i centres de salut. També es difondrà a través de les xarxes socials.

Consells de la campanya
La campanya reprodueix a través de dibuixos animats els consells més importants per protegir-se del sol tals com no prendre el sol de 12.00 a 17.00 hores; utilitzar protector solar a la pell; beure aigua durant l'exposició, protegir-se amb ulleres, capell i camiseta; tenir especial cura de les persones majors, nens, embarassades o si s'està prenent algun medicament, així com recordar que encara que s'estigui dins de l'aigua, el sol afecta la pell.

Segons ha explicat la coordinadora de càncer a Balears, Carmen Sánchez-Comptador, «l'important de la campanya és el valor de les recomanacions bàsiques de protecció enfront de l'exposició solar, que s'han desenvolupat de forma visual perquè els missatges puguin ser comprensibles per a tots els públics».

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que entre el 50 i el 90 per cent dels càncers de pell són causats per la radiació ultraviolada, és a dir, que la pell durant els mesos d'estiu és molt vulnerable a l'exposició solar. A Balears cada any es diagnostiquen uns 100 casos de melanoma. Les taxes de mortalitat del melanoma són de 0,6 casos per cada 100 mil dones i d'1,3 casos per cada 100 mil homes.

Aquest és el cartell de la campanya:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.