cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

PIMEM celebra el seu 40è aniversari

134963

PIMEM ha celebrat aquest dimecres el seu 40è aniversari. L'actual president, Jordi Mora, ha destacat en el discurs de la gala el moment de creixement que viu la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca. «PIMEM s'ha tornat sexy», assenyala Mora, en referència a la incorporació de 4 noves associacions, després de vuit anys d'estancament. Les associacions empresarials que s'han incorporat en els darrers sis mesos a PIMEM han estat APTUR-Balears (Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada a les Balears), CECAP (Confederació Espanyola d'Empreses de Formació), Associació de Perruqueries Canines de Balears i l'Associació Professional d'Albergs de les Balears.
 
Un altre dels èxits aconseguits en els darrers sis mesos de PIMEM ha estat «l'elaboració d'un nou catàleg de serveis i la preparació d'un networking a la zona del Raiguer, que entrarà en marxa després de l'estiu».
 
El president de PIMEM reivindica en el seu discurs la importància de la petita i mitjana empresa en el teixit productiu de Mallorca: «el 96 % de les empreses de Mallorca són pimes i no estan prou reconegudes ni per part de les institucions ni de l'opinió pública». Empreses que destaquen, ha dit, pels seus valors: «ètica, igualtat, responsabilitat, compromís i passió. Aquest és el nostre ADN i el que ens diferencia, dins d'una economia local i circular».

Reptes de futur
 Mora completa el seu discurs amb una mirada cap als reptes de futur de les pimes. Entre ells es troba l'energia: «les nostres empreses paguen l'energia més cara de tot Europa». El president de PIMEM fixa el punt de mira sobre els avantatges de les grans empreses en diversos aspectes, com la licitació pública, «les petites empreses tenen grans problemes per accedir a les licitacions, que normalment es queden les grans», i la morositat «tant de l'administració pública com de les grans empreses, algunes d'elles paguen fins i tot a 500 dies». Així mateix, ha denunciat els privilegis d'algunes grans empreses en l'impost de societats, algunes no paguen el que els correspon». Un altre dels reptes de futur de PIMEM serà combatre l'intrusisme i l'oferta il·legal, que destaquen sobretot en sectors com el de tallers mecànics, escoles bressol, venda ambulant o acadèmies.
 
Jordi Mora tanca la seva intervenció a la gala del 40è aniversari de PIMEM recordant a tots els presents, especialment als associats, la voluntat de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca de tenir cura d'ells i de fer-ho «amb il·lusió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Fullana Vanrell, fa mes de 6 anys

Perquè molts locals d'empreses que formen part de la federació PIMEM, encara, tenen un escaló a la seva entrada, discriminant d'aquesta manera a les persones usuàries de cadira de rodes de les nostres Illes. Aquesta discriminació no està renyida amb els seus valors de: "ética, igualtat, responsabilitat, compromís i passió"?. Aprofit per recordar-li l'existència de la Llei 3/1993 per a la millora de l'Accessibilitat i el seu reglament tècnic 110/2010, encara vigents.
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente