cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

El Consell es posiciona a favor de la reforma de finançament

El Consell aprova per unanimitat l'adhesió a la plataforma per la reforma del finançament.

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dilluns per unanimitat la seva adhesió a la plataforma per a la reforma del sistema de finançament, que impulsa el Cercle d'Economia de Mallorca i que ja compta amb més de 70 entitats de diferents sectors de l'Illa. «Estam en una situació crítica i els ciutadans potser no són conscients. Som una de les comunitats que més aporta a l'Estat espanyol, però d'altra banda som de les que menys rep» , ha criticat el president del Consell, Miquel Ensenyat.

El president també ha incidit que la despesa per habitant en sanitat o educació està «molt per davall de la mitjana estatal». Per això, Ensenyat ha finalitzat assegurant que «ha arribat el moment de dir basta». «Tenim moltes dificultats per prestar els serveis bàsics als ciutadans, veim com estan moltes de les escoles als nostres pobles, les xarxes de cicle de l'aigua o les carreteres, estam parlant de qüestions que són molt bàsiques i on es juga el nostre futur», ha emfatitzat.

Per la seva banda, el president del Cercle d'Economia de Mallorca, Andreu Rotger, ha recalcat la importància d'aquesta adhesió «per donar un impuls a la petició de millora de finançament». En aquest sentit, Rotger ha destacat que «el manifest i la plataforma pretenen visualitzar la unanimitat de la societat insular a l'hora de reclamar un millor finançament». El manifest al qual s'ha adherit el Consell repassa qüestions com el model de finançament, el Règim Especial per a les Balears (REB), les inversions estatals, o el deute de la comunitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.