cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Les conseqüències del lloguer turístic sobre Eivissa i Formentera

Terraferida ha assegurat que «les dades obtingudes d'Airbnb i la seva distribució donen una idea de la magnitud del fenomen del lloguer turístic a les Illes, que ja té conseqüències socials i ambientals enormes»:

  1. Ha disparat la construcció a tot tipus de sòls.
  2. Genera més pressió sobre recursos bàsics com l'aigua, la terra i els espais naturals.
  3. Incrementa el consum d'energia, la generació de residus, els cotxes de lloguer i multiplica les necessitats de mobilitat.
  4. Ha disparat el preu de les cases de compra i de lloguer.
  5. Genera una encletxa social entre propietaris i no propietaris. L'accés a l'habitatge ja és una quimera per milers de persones.
  6. Hi ha casos de mobbing immobiliari.
  7. Posa en qüestió la funció primordial de l'habitatge: que la gent hi visqui.
  8. La mescla d'usos residencials i turístics genera conflictes de convivència.
  9. Contribueix a massificar més l'illa.
  10. Plataformes com Airbnb no tenen treballadors ni paguen impostos aquí.

Denúncia davanat el Govern

Terraferida ha anunciat que «es lliuraran aquestes dades i el mapa interactiu a la Conselleria de Turisme». «Davant la magnitud d'aquest fenomen i les seves conseqüències, les nostres entitats sol·liciten al Govern que decreti una moratòria i aturi la concessió de noves llicències, que es revisin les ja atorgades a habitatges amb infraccions urbanístiques, que estableixi un sostre global de places turístiques i que renunciï a legalitzar el lloguer turístic als habitatges plurifamiliars mitjançant la nova Llei d'Estades Turístiques, a la que Terraferida ja va presentar al·legacions» .

També demanen que «s'incorpori personal per perseguir el frau existent».«No és acceptable que la comunitat amb més places turístiques del món (amb més de 600.000 places) tengui entre 1 i 3 instructors per a fer efectives les denúncies contra l'activitat turística il·legal», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.