nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
10°

Els eivissencs poden denunciar estades turístiques no reglades enviant un missatge al Consell

132256

Els ciutadans d'Eivissa que vulguin denunciar estades turístiques no reglades o altres pràctiques irregulars i col·laborar en la lluita contra l'intrusisme podran fer-ho mitjançant una instància o enviant un correu electrònic, segons han anunciat des del Consell.

«Ho demanam i ho agraïm. Hi ha dues opcions: anar al Consell i comunicar-ho al Registre d'Entrada o enviar un correu electrònic on la gent pot ampliar la seva denúncia. És molt fàcil. L'adreça és 'inspeccio.turisme@conselldeivissa.es' i qualsevol persona pot enviar-nos els seus comentaris perquè l'intrusisme és un problema de tots», ha declarat a Europa Press el director insular de Turisme, Vicent Torres 'Benet'.

Així mateix, ha reiterat que «desafortunadament són molts els sectors que hem d'abordar perquè l'intrusisme està cada vegada més arrelat, encara que en relació als pisos turístics, que és la problemàtica més gran, intentarem fer la màxima pressió possible i, una de les opcions , serà comptar amb els informadors que treballaran a peu de carrer».

«Vàrem detectar l'oferta, però moltes vegades és molt complicat a través dels webs localitzar la ubicació de la propietat i els propietaris», ha insistit.

Torres ha recordat que el Pla inclourà accions impulsades l'any passat, com el control de les xarxes socials o actuacions directes amb les immobiliàries.

A més, es tornarà a realitzar una campanya informativa adreçada als turistes perquè evitin l'oferta no reglada. «Editam un fullet que hem dut a totes les fires i molta gent ens reconeixia que els ha fet plantejar-se si estaven llogant estades reglades. Mai s'ho havien plantejat. Cal treballar en la informació», ha considerat.

«Estam implicats al màxim. L'any passat ja vàrem impulsar campanyes i els nostres inspectors han fet un gran esforç. És una cosa de tots i els ciutadans han de conscienciar-se que no poden cometre il·legalitats», ha afirmat.

El Consell d'Eivissa ha anunciat recentment que ha iniciat a l'abril les campanyes de lluita contra les activitats turístiques irregulars, que se centraran en detectar lloguers turístics fora d'ordenació, així com altres formes d'intrusisme.

Així mateix, el Departament de Turisme ultima i al seu nou Pla d'Inspecció Turística que estarà en vigor fins al 2018. Aquest serà elevat al proper Consell Executiu per a la seva aprovació. Anualment, han informat, es preveuen unes 1.195 actuacions. El projecte contemplarà el desenvolupament de vuit programes concrets d'actuació.

Entre ells, la detecció de la prestació del servei turístic d'allotjament sense la preceptiva inscripció en el Registre insular d'empreses, activitats i establiments turístics d'Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I per a quan a la resta de Ses Illes?, fa mes de 7 anys

I per a quan per a la resta de Ses Illes? Perquè llocs com el barri de Sa Llotja de Palma també està arrivant a un punt insuportable. Denuncies a la policia local i, com habitualment, juntament amb l'ajuntament de Palma: cap solució per al ciiutadà i tot dubtes i escuses que no poden fer res, mentre no sigui per promocionar el turisme de quantitat (no de qualitat).

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente