nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La UIB es personarà com a part perjudicada pel cas dels professors que venien medicaments falsos

Europa Press

La Universitat dels Illes Balears (UIB) ha anunciat aquest dimarts que «es personarà com a part perjudicada» pel cas dels professors universitaris i investigadors que han estat detinguts per vendre medicaments falsos per curar el càncer i estafar més de 600.000 euros.

Segons ha informat el vicerector d'Investigació i Postgrau de la UIB, Jaume Carot, en roda de premsa, des de la Universitat s'havia investigat en diverses ocasions aquests fets «sense arribar a trobar res» fins que a l'abril de 2016 se'ls va presentar la primera denúncia per escrit contra aquest medicament desenvolupat per una empresa, que segons ha aclarit, «no pertany a la UIB, ni mai havia pertangut».

Respecte als dos professors que comercialitzaven el fàrmac -un té obligacions docents aquest període i l'altre no-, el vicerector ha explicat que «s'està estudiant quines mesures es poden prendre des de la Universitat» però de moment, tots dos continuen en actiu.

Carot ha explicat que els rumors es remunten a 2011, «com a mínim» i que al juliol de 2015 la cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari de Son Espases es va posar en contacte amb el rector per mostrar la seva preocupació per la venda d'un medicament a pacients de càncer, però, finalment, qui anava a denunciar es va retractar.

Així, ha posat èmfasi, que no va ser fins al 2016 quan es va rebre la carta signada per responsables de dos instituts d'investigació i que fins llavors ningú havia volgut fer una denúncia formal.

Després d'això, van portar els fets davant la Fiscalia, que va realitzar la investigació que ha desembocat en la detenció per part de la Policia Nacional espanyola d'aquests dos professors i de tres persones més.

A més, Carot ha dit que espera que la credibilitat investigadora de la UIB no surti danyada «per aquesta mala praxi» i ha remarcat que una cosa és el desenvolupament de la molècula», el nom comercial és Minerval, i una altra cosa, «el delicte, que ha estat vendre-la».

Per la seva banda, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, també present a la roda de premsa, ha destacat que la Universitat se sent perjudicada i ha remarcat que «es prendran les mesures que s'hagin de prendre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 7 anys

Afortunadament encara queden persones honestes com Xesca Mas.

Valoració:1menosmas
Per Mafia sense control, fa mes de 7 anys

La Universitat de les Illes Balears (UIB) Sense cap control de tota aquesta gentusa mafiosa..!!

RECTOR DIMISSIÓ..! YAAAA

Valoració:1menosmas
Per t, fa mes de 7 anys

RECTOR,DIMISSIÓ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Valoració:17menosmas
Per escarda- penyes, fa mes de 7 anys

Els síntomas del mal comencen al 2.011.
Ara, al 2.017 la U.I.B.se perssonara com a part perjudicada, sr, rector i vicerector ¿aixó és eficiència ? si no els haguessen empès encarara no s'haurian mogut ??
"L'empresa no pertany a l'UIB ni ara ni abans", ¿que hi feia allá dins ? ¿qui havía de controlar-la ? a l'empresa i lo que desenvolupava ????
Sis anys jugant a fer diners amb la salut de les perssones, no ho puc entendre.
Salut.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente