nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Els agents de medi ambient de les Balears tendran una llei pròpia

S’ha iniciat el procediment perquè els agents de medi ambient de les Illes Balears disposin d’una normativa pròpia. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha obert el procés de participació previ a l’elaboració de la Llei de creació del cos d’agents de medi ambient, a la qual es poden fer aportacions fins al dia 28 d’abril per mitjà del Portal de Participació Ciutadana (http://participaciociutadana.caib.es).
 
Per a això, es posa a l’abast de les persones interessades un document sobre els problemes que es volen solucionar amb la norma nova, la necessitat i l’oportunitat de l’aprovació, els objectius i les solucions alternatives possibles, regulatòries i no regulatòries, que es consideren adequades.
 
En aquest cas, es persegueix crear una norma bàsica i aclaridora per acabar amb la disgregació estructural i legislativa del col·lectiu, millorar la capacitat d’actuació dels agents de medi ambient i incrementar-ne la professionalització, demandes històriques d’aquests professionals dedicats a la protecció de la natura. Un cop s’aprovi la Llei, es desplegarà reglamentàriament.
 
Els objectius finals de la Llei són reforçar la vigilància i la custòdia de tot allò que representi una afecció als recursos naturals i paisatgístics de les Illes Balears, dotar la Comunitat Autònoma d’un cos que ofereixi més i millors garanties d’aplicació sobre el terreny de la legislació vigent i reforçar legalment i estructuralment les diverses funcions dels agents de medi ambient.
 
Les aportacions presentades al web s'inclouran en l'expedient d'elaboració normativa sempre que incloguin la identificació de la persona o l’entitat que les presenta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.