algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

El Govern aprova el decret que regula els requisits de coneixement de català

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el decret que regula els requisits de coneixement de la llengua catalana que s'han d'exigir per ingressar i ocupar els llocs de feina corresponents a personal funcionari de l'Administració Pública.

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha explicat que el català és un requisit des de l'any passat per accedir a la funció pública i ha matisat que amb aquest decret es torna a la situació anterior de l’anomalia aprovada per José Ramón Bauzá.

El decret també inclou les categories professionals de naturalesa laboral de l'Administració, com també als cossos, escales i especialitats de personal funcionari i categories professionals de naturalesa laboral dels ens que formen el sector públic instrumental de les Balears. Així mateix, s'ha d'aplicar a les convocatòries que es duguin a terme per seleccionar personal funcionari interí i en els procediments de selecció de personal laboral de durada determinada. 

Per contra, s’exclou de l'àmbit d'aquest Decret el personal estatutari i laboral del Servei de Salut i del personal docent al servei de l'Administració, que es regularan per la seva normativa pròpia de desenvolupament.

El Decret estableix quins són els certificats que ha d'acreditar el personal funcionari i el laboral per ingressar i ocupar llocs de feina, regula com s'ha d'acreditar el coneixement de la llengua catalana i preveu la possibilitat que pugui fer-se mitjançant una prova específica. Les disposicions addicionals regulen la possessió de nivells superiors als exigits, els requisits per ocupar llocs de feina amb requisit específic, els cursos de llengua catalana, normes específiques per al personal del sector públic instrumental i les exempcions.

Finalment, s'inclou una disposició transitòria que regula la normativa aplicable en els processos selectius que s'hagin iniciat abans de l'entrada en vigor del Decret, una disposició derogatòria i una disposició final que estableix l'entrada en vigor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Preu per preu, fa mes de 7 anys

Com ha de ser. La llengua catalana és la llengua pròpia d'aquesta terra amb totes les seves varietats, que també són catalanes, tan catalanes i tan correctes com qualsevol altra "des de Salses a Guardamar i des de Fraga a Maó".

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente