algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

Cristòfol Soler parlarà sobre 'La impossible vertebració d’Espanya' a la seu de l’OCB Manacor

'La impossible vertebració d’Espanya' és el títol de la xerrada que el president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler, pronunciarà el pròxim dilluns, dia 13 de març, a les 20.00 hores, convidat per l’Obra Cultural Balear de Manacor.

Contràriament al que succeeix en el cas del nacionalisme català, que compta amb infinitat de llibres i assajos, el nacionalisme espanyol és un dels manco estudiats. En aquest sentit, Cristòfol Soler analitzarà els antecedents i les formulacions que diversos autors han fet al llarg de la història sobre la 'nació espanyola', com la del jesuïta Juan de Mariana en la seva 'Historia general de España', que posa les bases del que serà l’actual nacionalisme espanyol. Continuarà amb Modesto Lafuente Zamalloa i el filòsof Ortega y Gasset, icona del nacionalisme espanyol i pare de la teoria de 'la conllevancia'. Finalment, es referirà a la darrera revisió que s’ha del concepte de 'nacionalisme espanyol' per part de José Álvarez Junco, autor de 'Mater Dolorosa'.

Cristòfol Soler i Cladera (Inca, 1956) és llicenciat en dret per la Universitat de les Illes Balears i en ciències empresarials per l’Escuela Superior de Ciencias Empresariales d’Alacant. Fou diputat pel PP del Parlament de les Illes Balears durant diverses legislatures i president del Parlament de les Illes Balears durant la 3a legislatura (1991-1996) fins que, arran de la dimissió de Gabriel Cañellas per la seva imputació en el cas 'Túnel de Sóller', fou nomenat president de les Illes Balears (juliol de 1995). En el discurs d’investidura anuncià un canvi de rumb en relació a les polítiques de normalització lingüística i protecció del territori, cosa que incomodà profundament l’executiva del seu partit. Atesa la manca de suport del seu grup parlamentari en aquests dos temes, decidí presentar la dimissió el maig de 1996 i fou rellevat en el càrrec per Jaume Matas Palou. D’ençà del 2015 és president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Carlos de Meer, fa mes de 7 anys

Es que la oportunidad que se le presentó al regalarle el PP la presidencia del gobierno balear, fue algo único. Tener todo el poder de Cañellas y la posibilidad de hacer y deshacer a su antojo ya fue demasiado. Comisiones en perspectiva a puntapala, seguir tejiendo la traición con miras a liderar en el futuro a la facción balear de la taifa catalana, mucho dinero contante y sonante para su bolsillito, etc...¡Gran porvenir! Pero la avaricia rompió el saco y en el PP se dieron cuenta de la capacidad de traición del inquero y lo echaron a patadas. Lo de Soler es puro odio. Cobraba mucho dinero hasta 2013 por no hacer nada y soportar risitas irónicas por parte de los mandamases del PP cuando se dejaban caer de vez en cuando por las oficinas de su exilio dorado.La oportunidad perdida para siempre, la obsesión del falangista rencoroso.

Valoració:-1menosmas
Per presun, fa mes de 7 anys

Presuntamente las tres veces.

Valoració:0menosmas
Per Chic para ti, fa mes de 7 anys

Para @Currículum:

La pregunta es: ¿Cuándo mentía Soler?.
¿Cuando representaba a la OJE?.
¿Cuando lideraba el PP Balear?.
¿O ahora?.

Valoració:0menosmas
Per tsm, fa mes de 7 anys

Curriculum/Copy Paste: Ets es mateix. Te podría fer una llista interminable de noms i curriculums de personatges, sobre tot del PP, molts d'ells retirats i altres no que durant sa dictadura juraren los "principios fundamentales del movimiento" i despres es declararen democrates de tota la vida. Desde Adolfo Suarez, Calvo Sotelo, Fraga Iribarne etc.....desde l'histrionic Jorge Vestringe, delfi de Alianza Popular a militar al Psoe. De comunistes del PCE a militans del PP com aquell exconseller de Valencia jutjat i comdenat per corrupció i que ara no record el nom. De militans nacionalistes del PSM a militar despres al Psoe. Jo mateix a les primeres eleccions democratiques vaig votar UCD (si tenc uns anys) i ara estic mes aprop des postulats del Sr.Soler. Malament d'una persona que en tota sa vida no canvia/rectifica/evoluciona els seus pensaments/creences. Per bé o per mal. El teu escrit diría que destila odi cap al Sr.Soler i el seu missatge.
No aportes cap crítica reonada, nomes critiques el seu passat. I el teu?

Valoració:16menosmas
Per Pesat!, fa mes de 7 anys

A noltros que ens importen els teus traumes, envejes i ràbies? I supos que a la teva víctims encara lu importa menys, perquè et mereixes una denúncia però ell passa de tu, pel que es veu.

Valoració:4menosmas
Per Copy Paste, fa mes de 7 anys

Per ampliar el currículum del fantàstic ponet cal dir que com a president de la Junta Juvenil Provincial de la OJE, va liderar l’homenatge a la fragata “Baleares”, en presència del Governador Civil y Jefe Provincial del Movimiento.

Aquestes foren les seves paraules "Este homenaje es cumplir con un deber que el código de la lealtad impone. Lealtad a la Patria y a los valores e instituciones que más la sirven y representan”.

Valoració:-5menosmas
Per *, fa mes de 7 anys

Una cosa es evolución y otra muy diferente chaqueterismo.

Yo respeto a los que tienen ideas contrarias a las mías y saben defenderlas, pero me repugnan los que cambian constantemente en base a la situación y al provecho económico que de ella pueden obtener.

Este hombre tiene una historia, que la sabemos todos. No os gusta que la cuenten porque ahora es de los "vuestros". Si continuase siendo del PP, le caerían chuzos de punta. Uno de vuestros "dioses". Otro, es un tal Balconic, o como se llame..

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 7 anys

Molt bé per aquest sr. Es va criar amb arrels franquistes, va evolucionar cap a la dreta espanyolista lliberal i ha acabat per defensar les idees sobiranistes en defensa de la seva terra.
Poca gent d´aquesta terra ha sabut, o ha volgut veura, la realitat de sa seva terra i de sa seva gent.
Tot un exemple de reconeixer i d´estimar el seu pais, molta gent que es considera mallorquina, podria prendre mostra.

Valoració:3menosmas
Per Ampliació, fa mes de 7 anys

En Soler, fins el 2013 estava enxufat al Centro Balears Europa. Només va deixar el PP quan en Bauzá finalment li va retirar la bicoca.

Valoració:-4menosmas
Per @Currículum, fa mes de 7 anys

Molt bé, senyor "Currículum". I no estàs content que en Tòfol hagi vingut d'aquell món ranci faixa foraster al món patriota mallorquí?
Què seria lo ideal per tu? Que no n'evolucionàs cap mai del món del PPSOE cap al món mallorquinista i pancatalanista?
Com vols que canviï mai la sensibilitat de la nostra societat i la tendència de vot conseqüent si, en lloc de desitjar l'evolució dels mallorquins espanyolitzats cap a l'autoestima, ens estimam més condemnar-los pel seu passat manipulat pel colonialisme?
Estàs ben espanyat, Currículum!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente