cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

El Consell reconeix el 31-D com a Diada de Mallorca

Amb els vots del PSIB, MÉS, PODEM i el PI

El Consell de Mallorca ha aprovat, amb els vots del PSIB-PSOE, MES, Podem i el PI (21 consellers sobre un total de 33) que el 31-D sigui declarat finalment com la Diada oficial de Mallorca. Si bé, fa molts anys que aquesta data es reivindicada per sectors sobiranistes, historiadors i personalitats del món de la cultura pel seu arrelament i coneixement d'allò que representa dins la societat illenca, la data oficial fins avui, havia estat el 12 de setembre. 

Aquesta rectificació té una simbologia important ja que és un reconeixement explícit a la catalanitat que forma part de la identitat de l'illa. El 12 de setembre, feia referència al jurament de Franqueses i Privilegis del Regne de Mallorca per part del Rei Jaume II, dins de la corona d'Aragó.

Mai va acabar d'arrelar entre la ciutadania, malgrat tingui la seva rellevància en l'àmbit històric. Els esforços del govern insular d'aleshores per promocionar aquesta data no van donar tampoc resultats. Aquesta substitució materialitza així un canvi de rumb del Consell de Mallorca pel que fa a la qüestió de la identitat. Representa també una derrota pels sectors anticatalanistes els quals s'oposaven al 31-D tot apostant per la continuïtat del 12-S.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

PSIB nuevamente votando con los nacionalistas catalanes,
Después se asombran cuando elección tras elección, siguen perdiendo votos.

Valoració:0menosmas
Per Axí sóna el gonellès, fa mes de 7 anys

Nyac, nyac, nyac, nyac,, nyac, nyac, nyac.

Valoració:4menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Quiestima Mallorca no la destrueix
Totalment d'acord, supos que te refereixes an es gonelles, jo ho faig an es pancatalanistas, sa nostra terra es nostra no des que la consideran sa seva illa

Valoració:-2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

I sa conquesta que patírem a mans de ses tropes borbòniques comandades pes Cavaller D'Aspheld, seran commemorades algun dia? Ho dic per analogia amb s'11 de setembre, pes fet de recordar as espanyols i a naltros mateixos que som un poble ocupat des d'aquell dia

Valoració:0menosmas
Per barrufet, fa mes de 7 anys

-Marga et veig molt emprenyada, la rauxa et domina molt.- Tendrías que dolsificar una mica el teu caracter dona .- Mira jo te ajudaré recitan-t´he una poesía que segur que t´he encantará; diu així:

.........Voldría ser una llágrima
per neixer als teus ulls,
creixer a les tevas galtes
i viure en els teus llavis...........

-Que et sembla, segur que t´ha agradat i a partir d´ara estic segur que estarás molt més relatxada.- Am tot el carinyo d´un catalá fill de pare mallorquí.

Valoració:10menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

¿Diada? ¿Porqué ha de celebrarse una diada? Y encima nos enroscan al aragonés invasor que, además, era conde de Barcelona en 1229. Y TODO PARA QUERER JUSTIFICAR LA FALSEDAD DE QUE AQUÍ SE HABLA CATALÁN.

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

Vergonya: Fent propaganda gihadista amb les teves
mentides?
Tan de posar denúncies als altres per dois i llavors, resulta que voltros sou uns terroristes islamo-feixistes.

Valoració:0menosmas
Per Vergonya lo vostre!, fa mes de 7 anys

Vergonya: Que tinguis poca cultura no és cap deshonra, però que t'embeguis les mentides dels feixistes d'ultra-dreta i no contrastis el que diuen amb escrits feys per persones moralment solvents, i te deixis enganar , si que ho és.
Consulta a un llibre decent i hauràs que això que dius és una animalades

Valoració:9menosmas
Per Macia, fa mes de 7 anys

Mallorquins renegats. Qui estima Mallorca no la destrueix

Valoració:12menosmas
Per Jaume XVI, fa mes de 7 anys

Gonellistes de Mallorca, traïdors al sentit comú...

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente