nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El president del Consell vol que l’aeroport de Son Sant Joan es digui Ramon Llull

Imatge de Llull. El president del Consell de Mallorca li vol posar aquest nom a l’aeroport de Palma. | M.E./Facebook

El representats del Consell de Mallorca volen que l’aeroport de Palma, actualment anomenat de Son Sant Joan, es passi a dir aeroport Ramon Llull. Tal com ha fet públic aquesta setmana Miquel Ensenyat (MÉS), president de la institució insular, a través del seu Facebook, mitjançant una carta a institucions públiques i entitats de la societat civil, «esperam replegar suports perquè el doctor il·luminat i el creador del català literari tengui un reconeixement perpetu en el 700 aniversari de la seva mort».

Segons Ensenyat, la proposta «espera lligar tradició i modernitat». «La infraestructura més important de la Mallorca contemporània portarà el nom del mallorquí més universal. D’aquesta manera, trencaríem els tòpics de Mallorca com a destí de sol i platja i cada vegada que s’anomenàs l’Aeroport Ramon Llull faria referència a un dels pensadors més importants de l’Edat Mitjana».

Gestió insular

La decisió final de canvi de nom estarà en mans d’AENA i del Govern espanyol. Així, a banda del canvi de nom, Ensenyat ha reclamat «poder decidir sobre les nostres ports i aeroports. Només tenint les eines adequades podem gestionar més a prop i millor a favor dels mallorquins i les mallorquines».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sonsénjuan, fa mes de 7 anys

A Ramon Llull se li han de dedicar biblioteques, museus, jardíns, sales dé concerts, facultats i totes les coses bones que ens caracteritzen. Els aeroports que siguin per identificar el lloc.
I és tan graciós, veure om els de fora s'embullen quan diuen amb això de "Son Sant Joan".

Valoració:0menosmas
Per pep, fa mes de 7 anys

És que l'excel·lentíssim president del Consell no té altres feines en què ocupar-se?
Que deixi els seus capricis per ca seva, que tingui un fill i l'anomeni com vulgui, però deixi estar la toponimia tranquila.
Batualmón, de polítics ridícus i ineptes!

Valoració:0menosmas
Per Sebastià Vidal-Joan, fa mes de 7 anys

Vaig quedar de pedra escoltant els locutors: aeroport de Son Santjoan, però qui ho diu això? Fa segles que l'aeroport és de "Palma de Mallorca" amb unes lletres enormes, inaugurat per ministres espanyols ignominiosos i teresetes locals. Evidentment, Ramon Llull, oblidat i dejectat de tothom, no es mereix ser l'epònim d'un edifici construït contra els habitants que el mantenen amb els seus impostos, lleig, ple de fassers i autocars amb el motor engegat i on tot està pensat per a les guardes de guiris i els seus majorals i pastors. Deixau Ramon Llull tranquil als llimbs.

Valoració:0menosmas
Per IDEES DE BOMBERO, fa mes de 7 anys

S'HA DE RESPECTAR LA TOPONIMIA DE LA TERRA.
SON SANTJOAN. UNA POSSESSIÓ.

RAMÓN LLULL A L'UNIVERSITAT I EN ELS LLIBRES.

Valoració:8menosmas
Per Guim, fa mes de 7 anys

Us imagineu com sonaria en boca dels espanyols Llull?
Doncs sonaria així; " YUL ". Igual com anomenen al jugador de basquet menorquí Sergi Llull. Ep!, però en saben dir Schwarzenegger. Patètics.

Valoració:9menosmas
Per Guim, fa mes de 7 anys

Biel Company,fa devers 10 hores, millor el nom del aliat de Primo de Rivera "Conde Rossi".


https://www.youtube.com/watch?v=cUfWcMSCOjg

Valoració:2menosmas
Per Biel Company, fa mes de 7 anys

Para mi opinión personal se pondría poner Aeropuerto José Antonio Primo de Rivera.Se haría justicia con una persona que defendió las libertades y lucho contra los tiranos

Valoració:-7menosmas
Per Macia, fa mes de 7 anys

Aerport de son sant joan, aeroport de son bonet, hospital de son dureta, de son espases, de son llatzer, estadi de son moix, hipodrom de son pardo..., perque canviar aquesta costum tan mallorqui d'anomenar ses coses segons ses antigus posesions dels llocs respectius ?

Valoració:16menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:14menosmas
Per Yuan, fa mes de 7 anys

mejor que ponerle chirinats... eso si.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente