algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

GOB: «La proposta d'avantprojecte del Govern incentiva la mercantilització de l'habitatge»

Davant la proposta d’avantprojecte que ha llançat el Govern, el GOB demana una moratòria immediata de la comercialització de cases i pisos turístics.

Davant la proposta d'avantprojecte que ha llançat el Govern, el GOB demana una moratòria immediata de la comercialització de cases i pisos turístics, perquè asseguren «dóna peu a la mercantilització de l'habitatge».

Des del GOB assenyalen que l'habitatge no és una mercaderia turística i la situació està totalment desbordada. Pisos en finques plurifamiliars, habitacions en cases, unifamiliars en sòl rústic, etc. són alguns dels exemples que demostren que «tot es lloga a Mallorca».

En aquest sentit, denuncien les dades publicades pel Consell relatives a l'oferta reglada i no reglada dels habitatges de lloguer turístic a Mallorca, són «alarmants».

Entre altres, les dades ofertes pel Consell de Mallorca evidencien que més d'un 40% de comercialitzadors (particulars, immobiliàries i altres empreses professionals, moltes vinculades a cadenes hoteleres) comercialitzen més de 5 habitatges. Això és, un 66% més d'un habitatge. Segons el GOB, «mostra que es tracta ja d'una activitat altament professionalitzada i no tant d'economia col·laborativa com s'ha volgut fer veure».

Una altra de les dades rellevants d'aquest estudi és que Palma està dins les 20 primeres ciutats del món pel que fa a densitat d'habitatges turístics (amb 90% de l'oferta no reglada).

Amb tot, i atenent a la situació de «descontrol absolut» per part de l'administració i el Govern de controlar l'oferta reglada i no reglada dels habitatges destinats a lloguer turístic, el GOB exigeix una «imminent» moratòria per a noves llicències d'habitatges turístics «que ja arriba tard», però que asseguren posaria «en pausa» l'allau dels nous habitatges destinats a lloguer turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per *, fa mes de 7 anys

Yo con mis viviendas hago lo que me sale de....

Valoració:0menosmas
Per LEGALITAT, fa mes de 7 anys

INSPECCIÓ JA!

Valoració:1menosmas
Per AVÍS, fa mes de 7 anys

Petrera,
les piscines il-legals, piscines, pistes d epaddle i etc......................................

No és controla en la cèdula, ho entens.

I les merderes i els pous il-legals tampoc.

Valoració:0menosmas
Per t, fa mes de 7 anys

Anti ús turístic dels plurifamiliars.
En barceló farà barallar les comunitats de veins.

Valoració:2menosmas
Per Petrera, fa mes de 7 anys

Pere i cia: llegiu l'esborray per favor. En rústic has de tenir cèdula d'habitabilitat. Per tant tots els il.legals queden fora.

Valoració:7menosmas
Per Pepet, fa mes de 7 anys

Això és precisament lo que s'aconseguirà amb la regulació: que hauran de tributar, cosa que no fan ara els il.legals. S'havia d'agafar el bou per les banyes i regular-ho. I ho ha fet gent valenta, gent de MÉS.

Valoració:7menosmas
Per Pere, fa mes de 7 anys

Només construccions i instal·lacions legals.

Valoració:2menosmas
Per NO ÉS TAN DIFICIL, fa mes de 7 anys

En Bielet Barceló deixarà un merder.

S'HAN DE DEMANAR QUALITAT, SEGURETATS I MESURES MEDIAMBIENTALS.

I TRIBUTAR

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

No hi ha de haver lloguer de habitatges turístics.

El qui vulgui dedicar-se a lo lloguer turístic que compri un hostal o un hotel.

Valoració:-5menosmas
Per nofret, fa mes de 7 anys

És increïble aquesta aliança contra natura que han establert hotelers i cúpula del GOB.

Segurament els conservacionistes que denuncien manca de lloc per viure els residents i immigrants i la mercantilització de l'habitatge, no han proposat la transformació dels hotels en blocs de pisos socials per a la població local. O tampoc no els ha passat pel cap que el govern marqui un preu social del metre quadrat construït o uns preus socials dels lloguers a tot nivell.

I si aquests senyors són tan contraris a la mercantilització de l'habitatge: que esperen a oferir a l'administració per a lloguer social totes les seves segones residències o cases en propietat que tenguin tancades?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente