algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

La població de les Illes creix cinc persones cada dia

Segons indica l'Instituto Nacional de Estadística

La població de Balears augmenta a un ritme de gairebé cinc persones al dia, ja que neixen més persones de les que moren, la qual cosa ha provocat que entre gener i juny d'aquest any la comunitat autònoma hagi guanyat 914 habitants.

En els sis primers mesos de l'any es van registrar a Balears 5.039 naixements, un 1,5% més que en el mateix període de 2015 , el percentatge més alt de totes les comunitats autònomes, segons dades difoses ahir per l'Institut Nacional d'Estadística.

Només a Balears, Astúries, Cantàbria, La Rioja i Ceuta ha augmentat el nombre de naixements, mentre que a la resta de comunitats ha descendit.

Quant al nombre de defuncions a les illes han descendit en un 9,4%; de les 4.553 defuncions de l'any passat a les 4.125 dels sis primers mesos de 2016.

Pel que fa a l'esperança de vida, a les Balears es va situar l'any passat en 82,4 anys, gairebé la mateixa que els 82,7 anys de tot l'estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

en

"Tià"

fals.

Valoració:2menosmas
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

Me llama la atención, no solo que el amigo @"de por" multiplica 1825 X 10 y le da 182.500, sino que hay dos lectores entre nosotros, que lo puntuaron positivo.

Valoració:0menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 7 anys

A per de por
Me sembla que t'has equivocat en la multiplicació x 10

Valoració:3menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:2menosmas
Per ALERTA, fa mes de 7 anys

LIMIT JA!

VOLEM COMPETÈNCIES EN IMMIGRACIÓ.

Valoració:6menosmas
Per A veure..., fa mes de 7 anys

Mentre no siguin fatxes retrassats mentals ni gonelles malalts de psicosi, ja anirà bé.

Valoració:4menosmas
Per al.lot, fa mes de 7 anys

Mentre no siguin feixistes ni forasteres ...

Valoració:4menosmas
Per de por, fa mes de 7 anys

5 X 365 = 1.825

1825 X 10 (anys) = 182,500

182,500 X 20 (anys) = 365.000

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente