algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El PI defensa la Llei de Comerç

El diputat Josep Melià hi mostrarà demà el suport del partit al ple del Parlament

El diputat del PI, Josep Melià, en una intervenció al Parlament. | Ultima Hora

El PI es mostra satisfet davant la imminent aprovació de la modificació de la Llei de Comerç que previsiblement s’aprovarà demà en el ple del Parlament.

La defensa del petit i mitjà comerç forma part de l’esperit del PI que, en veure el retard que duia la modificació de la Llei de Comerç, va presentar la seva pròpia proposta per tal que s’acceleràs el procés i es fes efectiva el proper 2017. Finalment, després d’arribar a una entesa amb el Govern Balear que ha permès que a través de la via d’urgència la llei pugui entrar en vigor per l’any que ve, el PI retirà la seva iniciativa i se sumà a la dels partits del pacte que recullen les principals reivindicacions de la formació centrista.

La reducció a 10 dies d'obertura comercial els diumenges i festius pels establiments amb una superfície útil més gran dels 300 metres quadrats; el fet que els polígons industrials no es puguin incloure dins les zones de gran afluència turística; que quan s'hagin de donar llicències a nous centres comercials, els que en siguin els promotors hauran d'assumir-ne el cost que es pugui ocasionar sobre les infraestructures públiques… Són els grans trets de la reforma de la llei que el PI destaca com una gran victòria pel petit i mitjà comerç.

El retard, a parer dels nacionalistes, es dóna ara en l’elaboració del Pla Director de Comerç per part del Consell de Mallorca. Per aquest motiu, Antoni Amengual, demana avui a la consellera Mercedes Garrido si des que s’anuncià la primera reunió el passat 3 de novembre s'ha avançat en algun aspecte.



Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.