nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El formatge de Menorca és el producte 'DOP' i 'IGP' més consumit a Mallorca

El Formatge Maó-Menorca és l'aliment amb IGP o DOP de les Illes Balears més comprat (61%)

L'empresa pública Serveis de Millora Agrària i Pesquera (Semilla) ha elaborat una enquesta entre una població de cinc-centes persones residents a Mallorca per a un estudi sobre l'actitud dels consumidors en relació amb els aliments de les Illes Balears.

La Direcció general d'Agricultura i Ramaderia ha analitzat les dades obtingudes en blocs independents per conèixer l'actitud relativa als aliments de les denominacions d'origen protegides (DOP) i les indicacions geogràfiques protegides (IGP), els aliments tradicionals i finalment la importància de l'origen i dels factors que influeixen en la decisió de compra.

En el primer bloc de l'estudi, s'ha consultat als consumidors sobre els productes següents: Formatge Maó-Menorca, Sobrassada de Mallorca, Ensaïmada de Mallorca, Oli de Mallorca, Oliva de Mallorca, Ametlla de Mallorca,
vi DO Binissalem, vi DO Pla i Llevant, vi de la Terra Serra de Tramuntana-Costa Nord, vi de la Terra Illes Balears, vi de la Terra Mallorca, Palo de Mallorca i Herbes de Mallorca.

D'acord amb els resultats, el Formatge Maó-Menorca és l'aliment amb 
IGP o DOP de les Illes Balears més comprat (61%), amb una freqüència d'una vegada al mes (57%) o d'una vegada a la setmana (38%).

Un 54% dels consumidors compren Ensaïmada de Mallorca, un 43% Sobrassada de Mallorca, un 36% Oli de Mallorca, un 24% Oliva de Mallorca i un 21% Ametlla de Mallorca. La freqüència de compra és bàsicament mensual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

No veig cap referència a ses Pitiüses, ni tan sols a ses seues herbes dolces, potser es producte més conegut. I ja que en parlam, cal dir que, a Eivissa si més no, es formatge manxec guanya per golejada es maonès, per la qual cosa es industrials des segon s'haurien d'espavilar i n'haurien de fer una promoció especial per terres pitiüses

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente