algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Iceta i Armengol denuncien el «desequilibri vertical amb el finançament»

Miquel Iceta, primer secretari del PSC acompanyat de la portaveu del Grup Parlamentari Socialista de Catalunya, Eva Granados, han visitat la seu del PSIB-PSOE on s'han reunit amb Francina Armengol.

Miquel Iceta, primer secretari del PSC acompanyat de la portaveu del Grup Parlamentari Socialista de Catalunya, Eva Granados, han visitat la seu del PSIB-PSOE on s'han reunit amb Francina Armengol, secretària general de la formació, Catalina Cladera, secretària de Coordinació Institucional i Territorial, i Andreu Alcover, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, on s'han compromès a «defensar conjuntament els canvis necessaris per fer justícia amb els territoris castigats com els nostres».

Durant la jornada, el major part s'ha dedicat als problemes de finançament, «com es reparteixen els recursos i com afecta aquest repartiment a les comunitats», i tant Iceta com Armengol han recordat que el sistema de finançament autonòmic «està caducat», s'hauria d'haver aprovat el nou el 2014, i es necessita «rompre amb l'statu quo actual».

Iceta i Armengol han denunciat que «s'està produint un desequilibri vertical amb el finançament», on l'Estat espanyol té més recursos a les seves mans en termes relatius dels quals tenen les comunitats autònomes, «just quan són les comunitats les que presten els serveis públics essencials de l'Estat del Benestar».

En aquest sentit, els socialistes han acordat apostar per un sistema de finançament «en què els serveis públics siguin finançats per capita en les mateixes condicions, el que no passa actualment i ens trobam amb què a les Balears o Catalunya el finançament per capita de l'educació o la sanitat és molt inferior que a altres comunitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Fanoi, fa mes de 7 anys

I els del Círculo Balear, fa anys i panys que fan renou perquè també volen cobrar per la s- va feina de destruir la llengua catalana. I fíns i tot el temps d' en Bauzá, aquesta mateixa associació, la Jaume Terceto i els forasters que salen en Castellà, van rebre ajudes i subvenciòns, mentre a la OCB les hi retiraven. I no els pareixien tan dolentes aquestes ajudedes, quan anaven a ells.
FALSOS!

Valoració:2menosmas
Per Però voltros molt més, fa mes de 7 anys

I que són quatranta-quatre mil euros, comparat amb els milers de mil.lions, procedents de les comunitats catalanoparlants, que s'en van per no tornar mai més, destinades al Instituto Cervantes i a promocionar la llengua castellana?
Quaranta-quatre mil euros, les gasta qualsevol persona corrent en una petita reforma del seu pis, el que vol dir que per una comunitat autònoma, són molts pocs doblers.
I tu, téns molta barra i géns d"educació, venint a aquí a insultar la llengua catalana i en foraster. A veure quan té barraran la entrada, perquè tu si que en fas, d'oi.

Valoració:2menosmas
Per de asco, fa mes de 7 anys

Se quejan de la mala financiación y de que en los pasillos de los hospitales haya camas (evidentemente un disparate), pero los nuestros (te los regalo), acaban de entregar 44.000 euros a una cosa que dicen que se llama OCB.

Sin palabras.

Valoració:-4menosmas
Per Fins els nassos, de mentiders, fa mes de 7 anys

Aquests gonelles, volen cremar les nostres arrels per implantar únicament la cultura castellana, però amb aquesta Història de la Conquesta que conten ells, tan falsa i tan mal intencionada, poden provocar que patiguem un atemptat terrorista. Sabem si a això mateix ho contàssim noltros de qualsevol rei castellà que va intervenir en La Reconquesta Cristiana, ja ens haurien duit a la barra, aquests mateixos terroristes culturals.

Valoració:6menosmas
Per Macia, fa mes de 7 anys

Uep!. N' Albert deu ser un altre d'aquets musulmans xiites que de tant en tant surten per aqui.
Supos que deus anyorar sa Mallorca musulmana, deus ser d'aquets que no mengen sobrassada, ni ensaimades, ni frit de matances, deu ser d'aquets que no beuen vi, ni herbes dolces, deus ser d'aquets que fan es ramadan i en s,estiu no s, acosten a sa platja per no veura famelles en toples...
Nomes aixi s, enten que rebutgis sa cristianitzacio, sa europeitzacio i si sa invasio catalana de Mallorca

Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Ai, Albert, "haremos, rechazaremos, recuperaremos...".

Em recordes tant, pobre espanyol, un polític mallorquí, de dreta, naturalment, que, dins un míting que feia, repetia i repetia "Farem, farem, farem".

Un del públic es va aixecar i li va pegar un crit: "Merda, fareuª!

Pobres desgraciadets. Sort en teniu, del Balears, on vos deixen esbravar-vos, cosa de què m'alegr perquè deus sebre, si no ets nou en aquest lloc, que les bajanades i les infàmies que vomitau es difonen per tot el món.

Vos n'estic molt agraït.
No abandonàsseu, Albert. Vos volem ací.

Valoració:3menosmas
Per Calla!, fa mes de 7 anys

Aquí els únics invassors que hi ha són els gonelles aforadors delsbcastellans i els fills de militronxos i falangistes forasters, que van veni aquï a matar mallorquins. I ella volen continuar.fent el mateix.

Valoració:2menosmas
Per Albert, fa mes de 7 anys

Estos invasores catalanistas nos quieren hacer creer que tenemos en común con ellos una lengua y una cultura, cuando en realidad no tenemos nada que compartir. Rechazaremos a los invasores y recuperaremos nuestra auténtica identidad española.

Valoració:-2menosmas
Per Fuig!, fa mes de 7 anys

Voleu treure aquest malalt amb cent noms, d'aquí?

Valoració:2menosmas
Per Albert, fa mes de 7 anys

Lo que debe enseñar Iceta a Armengol es como arrastrar a un partido por el fango hasta convertirse en irrelevante. Lo de quejarse empieza a cansar, recordemos que Madrid es la regional más solidaria cuatro veces más que Cataluña y Baleares juntas.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente