algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

«Les compres nadalenques repercuteixen sobre la vida de milions de persones»

Carrer Sant Miquel de Palma.

Les entitats del Grup de Comerç Just de les Illes Balears organitzen diferents actes i el sorteig de 45 cistelles de productes de comerç just per fomentar el consum responsable i el comerç just, com a eixos centrals de la campanya nadalenca ‘TotsSomComerçJust’.

«Les nostres compres nadalenques, i les de tot l'any, repercuteixen directament sobre la vida de milions de persones. Molts dels productes que consumim habitualment han estat produïts lluny d'aquí, en països d'Àsia, Àfrica i Amèrica llatina, on els treballadors reben sous miserables i no tenen cap dret laboral», recorden des de l'entitat.

En aquest sentit, asseguren que la xarxa de Comerç Just és una eina «per canviar aquesta situació d'injustícia i desigualtat».

En el marc de la campanya ‘TotsSomComerçJust’, que es desenvoluparà des del dia 1 a dia 17 de desembre, cada 10 euros de compra en les tendes de comerç just es poden convertir en 100 euros.

Així mateix, en qualsevol de les tendes de comerç just de Deixalles (a Palma), Oxfam Intermon (Palma), Fundació Vicenç Ferrer (Palma i Ciutadella), Finestra al Sud (Inca), Càritas (Palma, Ses Salines i Santanyí), Shikamoo (Llucmajor ), S'Altra Senalla (Palma i Manacor) o S'Altra Senalla Menorca (Maó i Alaior), per cada 10 euros de compra, es rebrà un bitllet per participar en el sorteig d'una de les 45 cistelles de productes de comerç just, valorades en 100 euros cadascuna. «El comerç just té aquest poder: cada petit gest, es multiplica», han assenyalat.



Amb tot, insisteixen que una compra de productes de comerç just «repercuteix positivament sobre els productors i conreadors dels països del Sud, a més de fer gaudir al comprador i els seus amb la seva qualitat i bon gust».

El sorteig vol incidir «sobre la importància i repercussions de les nostres compres en aquesta època de consum que s'acosta, a més de premiar els actes de consum responsables, com són les compres de comerç just».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.