algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Les Balears lideren el nombre d'alumnes repetidors segons l'informe PISA

Les Illes Balears lideren la llista del nombre d’alumnes repetidors (un 40 per cent d'estudiants del total).

Les Illes Balears lideren la llista del nombre d'alumnes repetidors (un 40 per cent d'estudiants del total). En la mateixa categoria s'hi inclouen Múrcia, Extremadura, Canàries i Andalusia, segons els resultats de l'última edició del Programa Internacional per a l'Avaluació d'Alumnes (PISA) que fa cada tres anys l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE).

Tot i així, les dades confirmen una evolució positiva a les illes quant a competència lectora, en passar dels 476 punts del 2012 als 485 del 2016. De fet, és en aquesta competència on es produeix el creixement més significatiu des del 2009 (+28 punts), mentre a Espanya en el mateix període el creixement és molt més moderat (+15 punts) i es produeix un estancament en el conjunt de països de l'OCDE de mitjana.

Els resultats més negatius es donen en competència científica, amb un índex de 485 punts (la mitjana a Espanya és de 493).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

@Josep Miguel:

aparte de cuartos de neurona y otras memeces, su sintaxis es tan horrorosa que aunque me sienta aludido, no logro ni siquiera comprender que es lo que ud. intenta decirnos a "... les que estàn per davall, totes castellanoparlants."

Igual, gracias por leer nuestros escritos..

Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

Mallorquí i les que estàn per davall, totes castellanoparlants, i en tots els camps de l'informe, que trobe vosté que es? Vol que li digui totes les que estàn per daval, Andalucia, Extremadura, Murcia, Canaries i qulcuna altre segons la materia, esd perque tenen perillossisims catalanistes infiltrats dins totes les seves escoles. No pot esser per altre cosa, segons els trabucats com vosté es l'unica explicació possible. Ai que ho es de fotut tenir mal pes cap i que no siguin crosteres. Miri el nivell d'abandonament escolar si li queda un cuart de neurona bona i veurà que aquí es dels mes grossos degut a que es dels llocs on es mes facil trobar feina. Així si a servir copes o a feines sensa cap necessitat de qualificació. Ara ens informi amb la seva brillant ment si no es perque tenen catalanistes infiltrats perque es.

Valoració:0menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 7 anys

Aixo es cupa den Bauzà i des TIL i res te a veure amb es nostros excelents docents!

Valoració:-1menosmas
Per El Somatén, fa mes de 7 anys

La Generalitat tiene las competencias de Educación desde hace décadas. En los 80 se transfirió el grueso, Aznar y González pactaron mayores cesiones en 1992, y en 1996Aznar se bajó los calcetines en los Pactos del Majestic. Hoy la Generalitat es responsable total de la educación de los niños catalanes, con un espacio muy limitado para la libertad paterna y saltándose cada día las instrucciones del Ministerio de Educación, que para la Generalitat no pinta nada.

Resultat? En el nou informe PISA (alumnos de 15 años)Catalunya surt en la posició 6-7 en el rànquin de les CCAA, segons la matèria. Madrid, Castilla y León, Aragón o Navarra nos ganan en todo. Pero ojo, para TV3 estamos al nivel de Suiza, cerquita de Finlandia y por encima de la OCDE; lo malo es que se olvida de que hay 5 ó 6 CCAA por encima de Cataluña. Mire cómo nos lo explica:

Però ens creiem aquestes dades? Claro que no. Sabemos por los años anteriores que la Generalitat manipuló las pruebas PISA 2012 para que los resultados escolares en Cataluña sean mejores de lo que señala la realidad.
Com ho fa? En 2012 utilizó una muestra con una desviación del 15% sobre la realidad catalana: había 10 % menos de alumnos repetidores, 3% menos de alumnos inmigrantes y 2% más de alumnos escolarizados en centros privados. Si la Generalitat utilizara la muestra correcta, los resultados de las PISA 2012 en Cataluña serían peores:
Obtendría la puntuación más baja en Matemáticas desde 2003.
– Los alumnos de peor rendimiento pasarían del 20% al 23%.
La realidad confirma lo anterior. Por ejemplo, la misma UNED comete 13 faltas en una sola página escrita en castellano.
Segons PISA som la CCAA 6-7 de tot Espanya. Sin el sesgo la cosa saldrá mucho peor. Es el resultado de décadas de enseñanza nacionalista: no somcollonuts, sinó molt mediocres. Això sí, diu el nacionalisme que som l’Holanda del Mediterrani.

Valoració:1menosmas
Per Joan L., fa mes de 7 anys

Em dol i molt, però no m'estranya. Comunitat que ofereix com a sortida professional cambrers de bar o cambreres de pisos. Major densitat del món en bars i discos i consum de cocaïna.

Valoració:3menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

I els que van traduïr l'nforme.PISA com."Informe Trepitja" també està inclosos en aquest grup de fracassats escolars.

Valoració:1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

En yuan deu ser un d'aquests que té alguns padrins ben mallorquins però ell xerra castellà perquè el deu trobar "más fino", cosa que algú li deu haver inculcat des de petit. Rebutja les seves pròpies senyes, i això sempre passa factura. L'agre de la seva terra li sortirà per ses orelles.
Perquè si no és així, ja me diràs perquè perd el seu temps llegint coses a aquest digital!

Valoració:1menosmas
Per Ropit, fa mes de 7 anys

Per a Yuan: Ha d'esser horrible i decebent haver de viure a un lloc que odies i on ets acceptat, com et passa a tu. Una vida fracassada, si no ets capaç de partir cap a un altre lloc.
Quina amargor viure així!

Valoració:1menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:0menosmas
Per Bernat, fa mes de 7 anys

A Catalunya, amb immersió 100% català, han superat les mitjanes PISA espanyoles i europees. Que no mos mamam el dit, trolls espanyolistes!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente