algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Alter és el programa d'oportunitats per als joves que pateixen el fracàs escolar

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, han presentat aquest dilluns el programa d'intervenció socioeducativa 'Alter'.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, han presentat aquest dilluns el programa d'intervenció socioeducativa 'Alter' corresponent al curs 2016/17, que explicarà aquest any amb 260 places.

També han assistit a la presentació el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, i la directora general de Menors i Famílies, Marta Carrió.

El programa es dirigeix a alumnes matriculats a l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria amb edats de 14 a 16 anys, en situació d'inadaptació o fracàs escolar als quals s'aconsella fer una part de l'horari lectiu en entorns laborals o en programes socioformatius externs al centre educatiu.

En aquest sentit, Santiago ha afirmat que «el programa Alter és un programa d'èxit, dels 235 alumnes de l'any passat, 227 van aprovar, 14 varen trobar feina en acabar i 108 es van reenganxar a l'FP».

Per la seva banda, March ha explicat que «precisament aquest programa s'orienta sobre el que es pot fer des de l'escola, des dels serveis socials, des de les empreses i teixit productiu perquè aquests alumnes tenguin una sortida educativa positiva i estar en condicions de tenir una titulació que els doni més opcions de cara al futur».

La finalitat del programa és facilitar que l'alumnat no abandoni l'activitat acadèmica i/o formativa, i facilitar-li formació prelaboral de manera que es garanteixi l'accés al món laboral amb el màxim de formació possible.

Es tracta d'alumnat en situació de risc o de conflicte social i amb problemes d'adaptació escolar que des d'una concepció educativa eminentment pràctica, sense deixar de costat la formació reglada, s'intenta el seu retorn al món escolar, en el reforç de les seves competències i habilitats socials i en la incorporació social, laboral i educativa.

Es pot sol·licitar des dels serveis socials dels ajuntaments, serveis de protecció dels menors, centres educatius i/o demanda de les famílies implicades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 7 anys

Algú comença tenir sentit comú i veure que no tots els alumnes són iguals, ni tenen les mateixes capacitats, aspiracions, interessos, ambient social, familiar, capacitats económiques, ... i al final es pretenia igualr tothom dins un sistema educatiu i al final veim que no és possible i que cada persona pot necessitar un camí específic que li permeti arribar a la seva meta, que tampoc té perquè ser la mateixa per a tothom.
Esperem que al manco els alumnes que fins ara deixaven els instituts amb 16 anys, sense cap tipus de titul·lació ni preparació trobin al manco una via on seguir formant-se.

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

El fracàs escolar no preocupa als partits de dretes. És més, el fomenten entre les classes treballadores, per així crear una èlite que sempre tengui el poder.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente